Boxspring matras vervangen

Om te blijven genieten van een goede nachtrust en optimaal slaapcomfort, is het essentieel om te weten wanneer je matras vervangen moet worden. Over het algemeen wordt aanbevolen om je boxspring matras tussen de 5 en 10 jaar te vervangen, afhankelijk van het type en slijtage. Regelmatig vervangen helpt bij het behouden van ondersteunende eigenschappen en het voorkomen van rugklachten.

 
Boxspring zonder Matras | Swiss Sense

Wil je jouw Swiss Sense boxspring matras vervangen?

Het is enkel mogelijk om telefonisch een nieuw matras voor jouw Swiss Sense boxspring aan te schaffen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Zorg ervoor dat je de volgende informatie bij de hand hebt: het type bed en matras dat je momenteel hebt, evenals de breedte en lengte van het bed. Onze medewerkers staan klaar om je verder te helpen.

De klantenservice is bereikbaar op telefoonnummer 085 0687 777 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 20.00 uur. Zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Tekenen waaraan je kunt herkennen dat het tijd is om je boxspring matras te vervangen

 

Veel van onze klanten ervaren het comfort van de combinatie van een topper en matras die standaard bij hun boxspringset hoort. Deze keuze is geliefd vanwege het naadloze ontwerp en de uitstekende ondersteuning die het biedt. Terwijl wij aanbevelen om regelmatig je topper te vernieuwen, bieden we ook de mogelijkheid om het matras van je boxspring te vervangen. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om je boxspring matras te vernieuwen?

 

Hier zijn enkele aanwijzingen die erop wijzen dat het tijd is voor vervanging:

 

Verandering in ondersteuning: Als je merkt dat je matras niet meer dezelfde ondersteuning biedt als voorheen, bijvoorbeeld door verzakkingen of doorzakkingen, kan dit een teken zijn dat het matras aan vervanging toe is.

 

Lichamelijke klachten: Als je 's ochtends wakker wordt met rugpijn, nekpijn of andere lichamelijke klachten die je voorheen niet had, kan dit wijzen op een versleten matras dat niet meer de juiste ondersteuning biedt.

 

Verslechtering van de kwaliteit van de slaap: Als je merkt dat je moeite hebt om in slaap te vallen, vaak wakker wordt gedurende de nacht, of niet uitgerust wakker wordt, kan dit te wijten zijn aan een matras dat zijn beste tijd heeft gehad.

 

Zichtbare slijtage: Als je matras zichtbare tekenen van slijtage vertoont, zoals kuilen, scheuren of losse stiksels, is het waarschijnlijk tijd om een nieuw matras aan te schaffen.

Tips voor het onderhouden van je boxspring matras

Een nieuw matras is een waardevolle investering waarvan je zo lang mogelijk wilt genieten. Ongeacht de kwaliteit van je matras, is het essentieel om het goed te onderhouden voor een langdurig comfortabele nachtrust.

 

De levensduur van je bed wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit en het type matras, maar ook door het onderhoud ervan. Hier zijn enkele nuttige tips:

 

- Reinig je matras regelmatig om het fris en hygiënisch te houden.
- Zorg voor goede ventilatie in je slaapkamer, dit bevordert de luchtcirculatie en helpt bij het voorkomen van vochtproblemen.
- Gebruik een molton om vocht en andere stoffen te absorberen, wat de levensduur van je matras verlengt en het schoon houdt.

 

Bij Swiss Sense begrijpen we het belang van een goede nachtrust en daarom bieden we een uitgebreid assortiment boxspring matrassen van hoge kwaliteit. Of je nu kiest voor een boxspring met matras of een losse topper, bij ons vind je altijd het perfecte matras dat aansluit op jouw slaapbehoeften. Ontdek vandaag nog ons assortiment en investeer in een goede nachtrust!