Bedbodems

Jouw matras heeft een goede bedbodem nodig. Alleen samen zorgen je matras met een geschikte bedbodem voor de juiste ondersteuning en comfort voor jouw optimale nachtrust.

Bedbodems zijn er in verschillende types en uitvoeringen. Bij ons vind je 2 type bedbodems die geschikt zijn voor ieder bed. Deze zijn verkrijgbaar in vlakke en handmatig of elektrisch verstelbare uitvoeringen.

 • Schotelbodems met (enkele) kunststof schotels bieden dynamische ondersteuning (vooral geschikt bij schuimmatrassen)
 • Lattenbodems met berken latten bieden een stabielere ondersteuning (geschikt voor ieder type matras)
Bedbodems

Een geschikte bedbodem zorgt samen met een matras voor de juiste ondersteuning en comfort. Bij ons vind je 2 type bedbodems die geschikt zijn voor ieder bed. Schotelbodems met (enkele) kunststof schotels bieden dynamische ondersteuning (vooral geschikt bij schuimmatrassen). Lattenbodems met berken latten bieden een stabielere ondersteuning (geschikt voor ieder type matras). Beide type bedbodems zijn verkrijgbaar in vlakke en handmatig of elektrisch verstelbare uitvoeringen.

Schotelbodems

2 producten

Filter sluit filters
Filters
Lengte
 1. 200
 2. 210
 3. 220
Breedte
 1. 70
 2. 80
 3. 90
 4. 100
Verstelbaar
 1. Elektrisch
 2. Nee
oplopend
Filter
 1. Type Schotelbodems
 1. Technoflex 6000 Schotelbodem Vlak
  50% korting*
  Technoflex 6000 Schotelbodem Vlak
  vanaf Special Price 958,-
 2. Technoflex 6000 Schotelbodem Elektrisch
  50% korting*
  Technoflex 6000 Schotelbodem Elektrisch
  vanaf Special Price 1.658,-

2

per pagina

De voordelen een schotelbodem

Een schotelbodem is de opvolger van een lattenbodem. Het is een bedbodem met allemaal kleine schotels. Een schotelbodem bestaat uit een frame met stevige, niet buigzame latten waarop de flexibele, kunststof schotels zijn geplaatst. Deze schotels kunnen allemaal apart van elkaar ingedrukt worden en kantelen. Hierdoor kunnen de schotels zich nauwkeurig en onafhankelijk van elkaar zich naar jouw lichaam vormen. Hierdoor wordt je gewicht perfect verdeeld. Hoe meer schotels een schotelbodem heeft, hoe beter het gewicht verdeeld wordt.

De schotelbodems van Swiss Sense kun je zelfs qua stevigheid instellen. Stel zelf je gewenste hardheid in door middel van de 3 rijen schotels in de heupzone en de 2 rijen schotels in de schouderzone. Hierdoor kun je jouw schotelbodem helemaal instellen naar je eigen lichaam en bij schouder- en heupklachten je matras zachter laten aanvoelen.

Ook is de ventilatie van een schotelbodem vele malen beter dan bij een lattenbodem of spiraalbodem. Een schotelbodem is geschikt voor alle type matrassen.

Vlak of elektrische schotelbodem

Dit type bedbodem is verkrijgbaar in een vlakke schotelbodem of in een elektrische schotelbodem. Beide bedbodems beschikken over 13 rijen met schotels waarbij je zelf de gewenste hardheid in de heup- en schouderzone kunt instellen. Bij de elektrische bedbodem kun je door middel van een draadloze afstandsbediening je bed in de gewenste ligstand verstellen. Dit is erg prettig voor wanneer je nog even wilt lezen in bed of tv wilt kijken. Ook kan een elektrische bedbodem gewenst zijn bij medische klachten.

Een schotelbodem in diverse afmetingen

Een schotelbodem bij Swiss Sense is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Je vindt een uitgebreid assortiment aan dit type bedbodem in verschillende lengte- en breedtematen. Hierbij heb je onder andere de keuze uit de lengtes 200 cm, 210 cm en 220 cm.

De breedtematen waarin een schotelbodem verkrijgbaar is zijn: 70 cm, 80 cm, 90 cm, 100cm en 120 cm. Je kunt zelf je gewenste lengte- en breedte kiezen die bij jou en jouw bed past. Hierdoor hebben we voor ieder bed een geschikte maat.

Verschil schotelbodem en lattenbodem

De belangrijkste verschillen tussen een schotelbodem en een lattenbodem is dat een schotelbodem een betere tegendruk geeft dan een lattenbodem. Ook is een schotelbodem plaatselijk qua hardheid te vestellen. Hierdoor geeft dit type bedbodem ook een betere ondersteuning en past het zich beter aan je lichaam aan. Verder kan een schotelbodem ook meer gewicht aan dan een lattenbodem.