Maak een afspraak voor persoonlijk slaapadvies >

 Bedden banner | Swiss SenseBedden banner | Swiss Sense

Bed 140x200

13

per pagina
Filter sluit filters
Filters
Breedte
 1. 140
 2. 160
 3. 180
Lengte
 1. 200
 2. 210
 3. 220
Collectie
 1. Dream
 2. Balance
Materiaal
 1. Eikenhout
 2. Gestoffeerd
Direct leverbaar
 1. Ja
 2. Nee
Set Descending Direction
Filter
 1. Breedte 140 Remove This Item
 2. Lengte 200 Remove This Item
 1. Bedframe Balance Pure 10% éxtra voordeel €300,- voordeel
  Bedframe Balance Pure
  Regular Price  1.080,- Special Price  780,-
 2. block Gratis levering & montage
  block Betaal pas bij levering
  block Advies nodig? Bel gratis 0800-8077
 3. Bedframe Balance Raw 10% éxtra voordeel €300,- voordeel
  Bedframe Balance Raw
  Regular Price  1.090,- Special Price  790,-
 4. Bedframe Balance Tender 10% éxtra voordeel €300,- voordeel
  Bedframe Balance Tender
  Regular Price  1.290,- Special Price  990,-
 5. Bedframe Balance Gentle 10% éxtra voordeel €300,- voordeel
  Bedframe Balance Gentle
  Regular Price  1.240,- Special Price  940,-
 6. block Gratis levering & montage
  block Betaal pas bij levering
  block Advies nodig? Bel gratis 0800-8077

13

per pagina

Het juiste bedframe voor een goede nachtrust

Een met zorg gekozen bed kan jarenlang comfort bieden en een aantrekkelijk aandachtspunt worden in elke slaapkamer. Lees hoe je een bed kiest voor een goede nachtrust, zonder in te boeten aan stijl.

Bedden zijn van oudsher een onlosmakelijk deel geweest van het dagelijks leven. Dankzij de steeds verder ontwikkelende technologie en ons inzicht in het belang van een goede slaap, hebben we meer keuze als het gaat om het meest geschikte bedframe en daarbij behorend matras te kiezen. En het is niet alleen een kwestie van comfort.

Het uiterlijk van het bed, de grootte, de opslagmogelijkheden en uiteraard de kosten spelen een rol. Hoe vaak je een bed gebruikt bepaalt ook je keuze: zal het een rustplaats zijn aan het einde van elke dag of is het alleen bestemd om af en toe gasten op te vangen?

De grootte van je bedframe

Een goede bedframe is uitermate belangrijk om de juiste ondersteuning onder je matras en boxspring te krijgen. Als je reeds een matras hebt gekocht, dan weet je in principe al welk bedframe je nodig hebt. Is dat niet het geval, dan moet je nagaan welk formaatframe je wilt. Kijk eerst hoe groot je slaapkamer is, want je bed is meestal het grootste meubelstuk in de slaapkamer.

Het zou gemakkelijk tussen elk nachtkastje of andere meubelstukken moeten passen en er moet voldoende ruimte zijn om eenvoudig in en uit je bed te stappen. Zoek vervolgens uit welke maat bij je past. De meest voorkomende bedmaten zijn eenpersoons, twijfelaar, tweepersoons, Queen, King en California King.

Het traditionele bedframe vereist overigens een boxspring en dan het matras, maar een platformbed elimineert de noodzaak voor de boxspring. Met een platformbed zit het matras direct op de steun. Deze stijl wint steeds meer aan populariteit.

De verschillende maten van een bedframe

Eenpersoonsbedden zijn meestal 90 centimeter breed en 200 centimeter lang. Deze maat wordt vaak gebruikt in kinderkamers, maar kan ook een goede keuze zijn voor een extra bed. Er zijn echter ook andere lengtematen gangbaar, zoals 210 of 220.

Tweepersoons de afmetingen van dit bed zijn meestal 140 centimeter breed en 200 centimeter lang. De laatste jaren vindt er wel een verschuiving plaats naar grotere maten, zoals de 180x200.

Queen bedden hebben meestal de afmeting 160x200. Als het gaat om een matras, wordt vaak het matras van de dezelfde afmeting bedoeld. Een queensize bed is ideaal voor echtparen die aan relatief weinig slaapruimte genoeg hebben.

Een Kingsize bed meet 180 of 200 centimeter breed. Een kingsize bed is de beste keuze voor stellen die het maximale uit hun persoonlijke slaapruimte willen halen. Dit formaat bed kan namelijk een groot deel van de ruimte in je slaapkamer innemen. Zorg ervoor dat je de afmetingen van je kamer controleert voordat je een kingsize bed koopt.