Gratis levering en montage
Trustpilot met een 8.6 beoordeeld
Ruim 90 eigen winkels
Filter sluit filters

Traagschuim Matrassen

3

per pagina
Filter sluit filters
Filters
Breedte
 1. 70
 2. 80
 3. 90
 4. 100
Lengte
 1. 200
 2. 210
 3. 220
Type
 1. Bonellvering
 2. Koudschuim
 3. Latex
 4. Pocketvering
 5. Traagschuim
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Traagschuim Remove This Item
 1. Perzona Standard Matras Gratis upgrade
  Perzona Standard Matras
  vanaf Special Price  898,00 Regular Price  1.098,00
  90%
  (4)
 2. Perzona Individual 10 Matras Gratis upgrade
  Perzona Individual 10 Matras
  vanaf Special Price  1.098,00 Regular Price  1.298,00
 3. Perzona Individual 14 Matras Gratis upgrade
  Perzona Individual 14 Matras
  vanaf Special Price  1.298,00 Regular Price  1.598,00
  90%
  (2)
 4. Kies je slaaphouding

  Zijslaper

  Kies bij voorkeur een matras met een soepele afdeklaag zodat je schouder en heup gemakkelijk in het matras weg kunnen zakken.

  Toon matrassen >

  Kies je slaaphouding

  Rugslaper

  Voor rugslapers is het belangrijk dat het matras optimale ondersteuning biedt aan de onderrug en knieholtes.

  Toon matrassen >

  Kies je slaaphouding

  Buikslaper

  Buikslapers hebben in de regel een steviger matras nodig om te voorkomen dat de bekkenzone te diep wegzakt in het matras.

  Toon matrassen >

3

per pagina
Bedbodem actie | Swiss Sense Bedbodem actie | Swiss Sense

Wat is een traagschuim matras?

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door de ruimtevaart en staat ook bekend als NASA traagschuim. Het is echter nooit gebruikt door NASA maar werd doorontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt ontwikkeld op basis van polyurethaan en bestaat uit holle cellen zodat er ruimte is voor compressie als er druk op komt. Traagschuim staat er namelijk om bekend dat het vormt naar je lichaam en hierdoor zeer druk verlagend werkt. Momenteel worden er vooral matrassen en kussens van gemaakt. Traagschuim kussens zijn zeer geschikt voor mensen met fysieke ongemakken.

Voordelen van traagschuim

Slaapgenot is een zeer persoonlijke zaak. De keuze van een matras is daarbij erg belangrijk. Zoals beschreven is traagschuim zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten en biedt het een heel constante ondersteuning over het gehele matras. Je zakt er dus lekker in en wordt overal goed ondersteund waardoor er geen drukpunten zijn. Dit wil wel zeggen dat het draaien op de matrassen iets moeizamer gaat en ook wat meer energie kost dan op bijvoorbeeld een koudschuim matras. Hier lig je meer op het matras en bij traagschuim lig je meer in het matras. Een ander voordeel is dat het matras in zeer veel verschillende afmetingen leverbaar is, zoals matras 120x190 en matrassen 140x190.

Nadelen van traagschuim

Traagschuim heeft als nadeel dat het warmtegevoelig is. Wanneer het winter is en het traagschuim matras in een koude slaapkamer ligt, zal deze harder aanvoelen. In oude huizen zijn slaapkamers vaak slecht geïsoleerd waardoor het zo koud wordt dat te matras hard aanvoelt. Bij normale weersomstandigheden zal dit echter niet voorkomen. Een ander nadeel is dat traagschuim niet heel goed ventileert. Dit wil zeggen dat het matras vaak warm kan aanvoelen. Dit is prettig voor mensen die het vaak koud hebben in bed. Voor mensen die het juist warm hebben in bed is dit minder gunstig.

SG-waarde bij traagschuim matrassen

Bij traagschuim matrassen wordt de kwaliteit van het materiaal uitgedrukt met SG waarde. SG staat voor soortelijk gewicht. Het traagschuim matras bestaat namelijk uit schuim en lucht. Hoe meer traagschuim, hoe steviger en harder het matras. Hoe meer lucht, hoe zachter en flexibeler het matras. Deze productiewijze komt overeen met latex matrassen. Ook bij de kwaliteit van deze matrassen speelt de SG waarde een grote rol. Wanneer het matras echter over veel lucht beschikt zal er sneller kuilvorming optreden wat de levensduur aanzienlijk vermindert. Traagschuim met een SG-waarde vanaf 50 wordt als kwalitatief goed ervaren.

Levensduur van het matras

Zoals met ieder type hangt de levensduur van een traagschuim matras samen met diverse factoren. Zoals eerder beschreven speelt de kwaliteit van het schuim een belangrijke rol. Matrassen met een SG-waarde van 60 gaan, bij gelijke omstandigheden, langer mee dan matrassen met een SG-waarde van 35. Ook de belasting speelt een grote rol. Door traagschuim zwaar te belasten zal de drukverlagende eigenschap sneller slijten waardoor het matras niet prettig meer ligt. Ook het reinigen van het matras speelt een belangrijke rol. Regelmatig goed reinigen zorgt voor een prettigere nachtrust en langere levensduur van het matras. Bekijk voor meer informatie onze adviespagina over het reinigen van matrassen.

Ander type matrassen

Mocht een traagschuim matras uiteindelijk toch niet helemaal passen bij jouw wensen, dan heeft Swiss Sense nog een uitgebreid aanbod met andere type matrassen. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoper alternatief is een bonellvering matras zeer geschikt. Dit type matras is zeer betaalbaar, maar biedt wel minder comfort dan een traagschuim matras.

Als je SwissSense.nl gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht