Laatste dagen
Black Friday Deals
Dag
Uur
Min
Sec

Traagschuim matrassen

6 producten

Filter sluit filters
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Traagschuim
 1. Rhythm Time Matras 35% voordeel
  Rhythm Time Matras
  vanaf Special Price  607,75 Regular Price  935,-
 2. Rhythm Tempo Matras 35% voordeel
  Rhythm Tempo Matras
  vanaf Special Price  347,75 Regular Price  535,-
 3. Rhythm Pace Matras 35% voordeel
  Rhythm Pace Matras
  vanaf Special Price  435,50 Regular Price  670,-
 4. Rhythm Beat Matras 35% voordeel
  Rhythm Beat Matras
  vanaf Special Price  695,50 Regular Price  1.070,-
 5. Rhythm Flow Matras 35% voordeel
  Rhythm Flow Matras
  vanaf Special Price  477,75 Regular Price  735,-
 6. Rhythm Repeat Matras 35% voordeel
  Rhythm Repeat Matras
  vanaf Special Price  477,75 Regular Price  735,-

6

per pagina

Wat is een traagschuim matras?

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door de ruimtevaart en staat ook bekend als NASA traagschuim. Het is echter nooit gebruikt door NASA maar werd doorontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt ontwikkeld op basis van polyurethaan en bestaat uit holle cellen zodat er ruimte is voor compressie als er druk op komt. Een traagschuim matras staat er namelijk om bekend dat het vormt naar je lichaam en hierdoor zeer druk verlagend werkt. Deze matrassen zijn zeer geschikt voor mensen met rugklachten. Traagschuim kussens zijn zeer geschikt voor mensen met fysieke ongemakken.

Voordelen van traagschuim

Slaapgenot is een zeer persoonlijke zaak. De keuze van een matras is daarbij erg belangrijk. Zoals beschreven is traagschuim zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten en biedt het een heel constante ondersteuning over het gehele matras. Je zakt er dus lekker in en wordt overal goed ondersteund waardoor er geen drukpunten zijn. Dit wil wel zeggen dat het draaien op de matrassen iets moeizamer gaat en ook wat meer energie kost dan op bijvoorbeeld een koudschuim matras. Hier lig je meer op het matras en bij traagschuim lig je meer in het matras. Een ander voordeel is dat het matras in zeer veel verschillende afmetingen leverbaar is, zoals matras 120x190 en matrassen 140x190.

Nadelen van traagschuim

Traagschuim heeft als nadeel dat het warmtegevoelig is. Wanneer het winter is en het traagschuim matras in een koude slaapkamer ligt, zal deze harder aanvoelen. In oude huizen zijn slaapkamers vaak slecht geïsoleerd waardoor het zo koud wordt dat te matras hard aanvoelt. Bij normale weersomstandigheden zal dit echter niet voorkomen. Een ander nadeel is dat traagschuim niet heel goed ventileert. Dit wil zeggen dat het matras vaak warm kan aanvoelen. Dit is prettig voor mensen die het vaak koud hebben in bed. Voor mensen die het juist warm hebben in bed is dit minder gunstig. Die mensen kunnen beter een koudschuim matras kiezen omdat deze veel beter ventileert en koel aanvoelt.

SG-waarde bij traagschuim matrassen

Bij traagschuim matrassen wordt de kwaliteit van het materiaal uitgedrukt met SG waarde. SG staat voor soortelijk gewicht. Het traagschuim matras bestaat namelijk uit schuim en lucht. Hoe meer traagschuim, hoe steviger en harder het matras. Hoe meer lucht, hoe zachter en flexibeler het matras. Deze productiewijze komt overeen met latex matrassen. Ook bij de kwaliteit van deze matrassen speelt de SG waarde een grote rol. Wanneer het matras echter over veel lucht beschikt zal er sneller kuilvorming optreden wat de levensduur aanzienlijk vermindert. Traagschuim met een SG-waarde vanaf 50 wordt als kwalitatief goed ervaren.

Levensduur van een traagschuim matras

Zoals met ieder type hangt de levensduur van een traagschuim matras samen met diverse factoren. Zoals eerder beschreven speelt de kwaliteit van het schuim een belangrijke rol. Matrassen met een SG-waarde van 60 gaan, bij gelijke omstandigheden, langer mee dan matrassen met een SG-waarde van 35. Ook de belasting speelt een grote rol. Door traagschuim zwaar te belasten zal de drukverlagende eigenschap sneller slijten waardoor het matras niet prettig meer ligt. Ook het reinigen van het matras speelt een belangrijke rol. Regelmatig goed reinigen zorgt voor een prettigere nachtrust en langere levensduur van het matras. Bekijk voor meer informatie onze adviespagina over het reinigen van matrassen.

Ander type matrassen

Mocht een traagschuim matras uiteindelijk toch niet helemaal passen bij jouw wensen, dan heeft Swiss Sense nog een uitgebreid aanbod met andere type matrassen. Wanneer je op zoek bent naar een matras met stevige ondersteuning is een pocketvering matras zeer geschikt.