Matrassen

Online vanaf €99,-

Bij Swiss Sense vind je een matras dat op jouw lichaamskenmerken en slaaphouding is afgestemd. Zoals een ondersteunend matras dat kan helpen tegen fysieke klachten, een ventilerend matras als je het ’s nachts snel warm hebt of juist een allround comfort matras. Er is altijd een matras dat bij jou past. Alle matrassen uit onze collectie zijn geschikt voor elektrisch verstelbare bedbodems.

Direct advies met de matraswijzer >
+ extra zekerheid dankzij 90 nachten proefslapen!

Matrassen

Online vanaf €99,-

Bij Swiss Sense vind je een matras dat op jouw lichaamskenmerken en slaaphouding is afgestemd. Zoals een ondersteunend matras dat kan helpen tegen fysieke klachten, een ventilerend matras als je het ’s nachts snel warm hebt of juist een allround comfort matras. Alle matrassen uit onze collectie zijn geschikt voor elektrisch verstelbare bedbodems.

Direct advies met de matraswijzer >
+ extra zekerheid dankzij 90 nachten proefslapen!

Latex matras

4 producten

Filter sluit filters
Filters
oplopend
Filter
 1. Type Latex
 1. Matrassen met allround comfort

  Een prettig allround comfort vind je in onze Comfort matrassen. Deze matrassen bieden een veerkrachtige basis voor een optimale nachtrust.

 2. Gazella Comfort III Pocketvering Matras
  1+1 gratis
  Gazella Comfort III Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 989,-
  Veerkracht:
  Stabiliteit:
  Slaaphouding: Zijslapers
 3. Extra ventilerende matrassen

  Heb je het 's nachts snel warm? Kies dan voor een matras dat goed ventileert. Onze Breeze matrassen zorgen voor uitstekende ventilatie en verkoeling. Daardoor geniet jij van een frisse nachtrust.

 4. AEROMAX Savior Matras
  1+1 gratis
  AEROMAX Savior Matras
  vanaf Special Price 1.459,-
  Ventilatie:
  Vochtregulatie:
  Slaaphouding: Rug- & zijslapers
 5. AEROMAX Aventi Matras
  1+1 gratis
  AEROMAX Aventi Matras
  vanaf Special Price 1.609,-
  Ventilatie:
  Vochtregulatie:
  Slaaphouding: Draaiers, rug- & zijslapers
 6. Extra ondersteunende matrassen

  Lichamelijke klachten kunnen je nachtrust flink verstoren. Kies voor een matras met uitstekende ondersteuning en drukverdeling. Onze Support matrassen bieden voor jouw toekomst.

 7. Gazella Support III Pocketvering Matras
  1+1 gratis
  Gazella Support III Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 1.199,-
  Ondersteuning:
  Drukverdeling:
  Slaaphouding: Buik-, rug- & zijslapers

4

per pagina

De voordelen van een latex matras

Een latex matras staat bekend om zijn langdurig blijvende veerkracht en goede lichaamsondersteuning. Het matras vormt zich dan ook heel makkelijk naar het lichaam. Het hoogwaardige natuurlatex wat in de matrassen van Swiss Sense wordt gebruikt is flexibel, zacht, rekbaar en veerkrachtig.

Latex wordt vaak als afdeklaag aan een matras toegevoegd. Zo ook bij veel van onze pocketvering matrassen. Het flexibele en zachte latex zorgen voor een comfortabele ondersteuning en de pocketveren bieden de optimale ondersteuning aan je lichaam. Een latex matras ventileert wel iets minder goed en voelt daardoor ook warmer aan.

Een ander van een natuurlatex matras is dat het van nature antiallergisch en antibacterieel is. Het weert ook huisstofmijt en schimmel, waardoor het een geschikt matras is voor vrijwel iedereen.

Natuurlatex matras

Een latex matras kan bestaan uit natuurlatex of synthetisch latex. Natuurlatex wordt vervaardigd uit de rubberboom. Een latex matras mag een natuurlatex matras genoemd worden als het matras minimaal uit 40% natuurlatex bestaat. Vaak bestaat een natuurlatex matras uit zowel natuurlatex als synthetische latex. Natuurlatex is elastischer dan synthetisch latex. Ook is het een stuk duurzamer. Voor een extra laag comfort bovenop dit duurzame materiaal, kan een matras 140x200 een ideale keuze zijn.

Hoe lang gaat een latex matras mee?

Wanneer je kiest voor een kwalitatief goed latex matras, zoals een matras van Swiss Sense, dan mag je rekening houden dat jouw matras gemiddeld 10 jaar lang meegaat. Hoe hoger het percentage synthetische latex, hoe langer de levensduur. 100% natuurlatex is namelijk biologisch afbreekbaar. Hoe dikker, zwaarder en veerkrachtiger een matras is hoe langer de levensduur.

De diverse afmetingen van een natuurlatex matras

Swiss Sense biedt matrassen aan in diverse afmetingen. Ons assortiment bestaat uit:

1-persoons matrassen: matrassen van 70x200, matrassen van 80x200, matrassen van 90x200 en matrassen van 100x200.

2-persoons matrassen: matrassen van 140x200, matrassen van 160x200 en matrassen van 180x200.

Mocht je langer zijn dan 185 centimeter, dan hebben we ook matrassen met een lengtemaat van 210 of 220 centimeter.

Een latex matras voor iedere slaaphouding

Voor iedere slaaphouding is er een geschikt matras. Of je nu een zijslaper, een rug slaper of een draaier bent. Verschillen jouw wensen met die van je partner? Dan kun jij bijvoorbeeld voor een natuurlatex matras gaan en jouw partner bijvoorbeeld voor een koudschuim matras, pocketvering matras of traagschuim matras.

Ga voor een goede nachtrust en koop een matras die bij jou past. Wil je een persoonlijk slaapadvies over wat voor type matras het beste bij jou past? Ga dan langs bij jouw dichtstbijzijnde Swiss Sense winkel en laat je adviseren door onze slaapadviseurs. Ook online staan onze slaapadviseurs voor je klaar.