De ideale hoogte voor jouw hoge boxspring

Op zoek naar een boxspring om elke nacht heerlijk in weg te dromen? Een boxspring is het meest populaire slaapsysteem van het moment, dankzij het optimale slaapcomfort. Omdat een boxspring opgebouwd is uit verschillende lagen en materialen, stel je makkelijk het bed van je dromen samen: je kiest pootjes, een onderstel, een matras en een topper, volledig op maat van jouw slaapwensen en voorkeuren. Een andere reden voor het succes van boxsprings is dat je zelf de hoogte kunt bepalen.

Opbouw van een boxspring hoog

Boxspring pootjes | Swisssense.nl

De pootjes

De pootjes van een boxspring zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: van blokpoten van 5 cm hoog tot designpoten van 13 cm. Gemiddeld zijn de poten van een boxspring 11 cm hoog. In sommige gevallen zitten de poten vast aan het onderstel.

Het onderstel van een boxspring | Swisssens.nl

Onderstel

Het onderstel leunt op de pootjes en is een gestoffeerde box met veren. Dat frame is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, afhankelijk van de hoogte van de pocketvering. Over het algemeen is het onderstel van je boxspring 20 tot 30 cm hoog. Een verstelbaar bed is aan het voeten- en hoofdeinde in hoogte verstelbaar.

Boxspring Matras | Swisssense.nl

Het matras

Het matras ligt bovenop het onderstel. De dikte van een matras varieert tussen 16 en 25 cm. Hoe dikker het matras, hoe meer comfort en hoe langer de levensduur van je boxspring. Een dikker matras is bovendien meer geschikt voor mensen met een zwaardere lichaamsbouw.

Boxspring Topper | Swisssense.nl

De Topper

Een topper leg je op het matras om de levensduur en het comfort te verhogen. Een topper is gemiddeld 8 à 10 cm dik.

De hoogte boxspring

Wat bepaalt de hoogte van je boxspring?

De hoogte van je boxspring is de optelsom van de poten, het onderstel, het matras en de topper die je kiest. Afhankelijk van de verschillende lagen en de dikte van de gekozen materialen, is je boxspring dus hoger of lager dan gemiddeld. De gemiddelde hoogte van een boxspring is 50 tot 60 cm.

Het belang van de juiste afmetingen voor je boxspring

Bij de aankoop van een boxspring, is het belangrijk dat je de juiste afmetingen kiest. De ideale breedte van je boxspring is 40 cm langer dan je schouderbreedte: 90 cm of 180 cm zijn dus populaire formaten. Voor de ideale lengte tel je bij je lichaamslengte 20 tot 30 cm. Ook de ideale hoogte van je bed is afhankelijk van je lichaamslengte. Een boxspring met een te lage in- en uitstaphoogte kan je rug beschadigen en zorgt ook voor rugpijn tijdens het opmaken van je bed.

Hoe bepaal je de beste hoogte van je boxspring?

De juiste hoogte voor een boxspring is voor iedereen verschillend en hangt af van jouw lichaam, je behoeften en je wensen. De beste hoogte voor jouw lengte bepaal je op de boxspring te gaan zitten. Is de hoek van je knieën nu 90°? Dan heb je de juiste hoogte gevonden. Je kunt het ook testen door naast de boxspring te gaan staan. Je stapt het meest comfortabel in een bed waarvan de hoogste rand tot net boven je knieholte komt.

Boxspring hoogte bepalen | Swisssense.nl

Kan je de hoogte van een boxspring aanpassen?

De hoogte van je bed verschilt per model en is afhankelijk van de boxspring zelf, je matras, je topper en de poten. Vind je de boxspring van jouw keuze te hoog of te laag? Dan kan je de hoogte aanpassen door de poten te wisselen.

Hulp nodig om de ideale hoogte voor jouw boxspring te bepalen? Raadpleeg de boxspringwijzer of kom langs in een van onze winkels, waar onze slaapadviseurs helpen om de ideale boxspring samen te stellen.

Populaire hoge boxspring

 1. Boxspring Online-Only Orion
  Boxspring Online-Only Orion
  vanaf 1.390,-
  Niet in voorraad
 1. Boxspring Home 120 10% korting
  Boxspring Home 120
  vanaf Regular Price 1.550,- Special Price 1.395,-
  Niet in voorraad