Boxspring of bedframe, wat is het verschil?

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring, maar ook een ledikant of een gewoon bed blijft populair. Een ledikant en een boxspring verschillen op veel manieren van elkaar. Ze zien er niet alleen anders uit, ook qua ligcomfort en ondersteuning is er een verschil tussen een bed met lattenbodem en een boxspring. Wat is het verschil tussen een boxspring en ledikant? En wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Boxspring versus ledikant

Een boxspring betekent letterlijk een ‘bak met veren’. Het belangrijkste kenmerk van een boxspring is dat het is opgebouwd uit verschillende lagen: een onderstel of box, een matras en een topmatras. In het onderstel zitten springveren verwerkt, die over de hele breedte van het bed veerkracht bieden. De combinatie van een boxspring met een matras, waarbij twee lagen vering met elkaar gecombineerd worden, zorgen voor extra ondersteuning van je lichaam en dus ook voor een optimaal ligcomfort.

 

Dat een boxspring is opgebouwd uit verschillende lagen, is meteen het grootste verschil tussen een bed en een boxspring: een bed bestaat enkel uit een lattenbodem met daarop een matras. Het onderstel zonder lattenbodem en matras noemen we een ledikant of bedframe. Het comfort van een bed hangt volledig af van het type matras en de lattenbodem die je met je ledikant combineert. Bekijk alle lattenbodems voor het model dat aansluit bij jouw wensen.

Boxspring of ledikant Boxspring of ledikant

De voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft enkele voordelen ten opzichte van een ledikant. Het biedt niet alleen meer ligcomfort, je kan hem ook volledig volgens je persoonlijke wensen samenstellen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 

 • Dankzij de dubbele laag vering is een boxspring een zeer comfortabel slaapsysteem met een optimaal ligcomfort. 
 • Een boxspring heeft een open verenstructuur, die zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie
 • Boxsprings zijn geschikt voor alle type slapers. Omdat je kunt kiezen uit verschillende bedbodems, matrassen en toppers pas je de boxspring makkelijk aan aan je lichaamsbouw, je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren.
 • Je stelt een boxspring helemaal naar wens samen: van de bedbodem tot het matras, het hoofdbord, de topdekmatras, de stof en de kleur.
 • Een boxspring geeft een luxueuze uitstraling aan je slaapkamer.

Bovendien is een boxspring altijd van goede kwaliteit. De veren zorgen voor een goede ventilatie, de bedbodem en het matras bieden een optimale ondersteuning en dankzij de stevige constructie heeft een boxspring een lange levensduur.

Populaire Boxsprings

 1. Boxspring Home 180 - Snel leverbaar 20% korting
  Boxspring Home 180 - Snel leverbaar
  vanaf Regular Price 1.890,- Special Price 1.512,-
 1. Boxspring Online-Only Orion
  Boxspring Online-Only Orion
  vanaf 1.390,-
  Niet in voorraad
 1. Boxspring Online-Only Spirit Deluxe
  Boxspring Online-Only Spirit Deluxe
  vanaf 1.291,-
  Niet in voorraad

De voordelen van een ledikant

Toch zijn er ook enkele voordelen van een ledikant:

 

 • Een bed met lattenbodem is in verhouding goedkoper dan een boxspring.
 • Het materiaal waaruit een ledikant is vervaardigd, kan je makkelijker reinigen dan de stoffen bekleding van een boxspring.
 • Een ledikant heeft een minder massieve uitstraling dan een boxspring.

Populaire Ledikanten

Stem je bed of boxspring af op jouw slaapwensen

Niet alleen je lengte, je gewicht en je slaaphouding, maar ook andere eigenschappen spelen een belangrijke rol bij de keuze van een bed. Heb je het snel warm en transpireer je veel? Of heb je last van gevoelige of pijnlijke gewrichten? Door goed na te denken over de keuze van je bed, geniet je elke nacht van een optimale nachtrust. Gebruik de configurator en stel een boxspring samen die van kop tot teen is afgestemd op jouw persoonlijke slaapwensen.