Royal Deal!

Nu tot 50% korting op de Royal collectie

Dag

Uur

Min

Sec

Wat zijn orthopedische matrassen?

Heb je last van rug- of nekklachten? Dan kan een orthopedisch matras verlichting bieden. Een orthopedisch matras is een comfortverhogend matras dat de wervelkolom en je rugspieren de juiste ondersteuning biedt en op die manier rugklachten en andere fysieke klachten kan verminderen.

Het belang van een goed matras

Wanneer je slaapt, is het belangrijk dat je wervelkolom een zo natuurlijk mogelijke houding aanneemt. Op die manier wordt je lichaam tijdens het liggen het minst belast. Zo krijgt het de kans om te herstellen en kunnen eventuele rug- en nekklachten aanzienlijk verminderen. Een matras dat de juiste ondersteuning biedt, kan het herstel van je lichaam dus bevorderen. Slaap je op een matras dat jouw lichaam niet voldoende ondersteunt? Dan kan dat het herstel net belemmeren. Het juiste matras is dus enorm belangrijk om fysieke klachten te voorkomen of te verminderen.

De voordelen van een orthopedisch matras

Voordelen voor je lichaam

Meer dan andere matrassen, zorgt een orthopedisch matras ervoor dat je wervelkolom de juiste positie aanneemt. Het ondersteunt het hele lichaam en vermindert de druk op je rug, nek, schouders en heupen: de plekken waar na verloop van tijd vaak fysieke klachten ontstaan. Daarnaast voorkomt een orthopedisch matras toekomstige klachten die zouden ontstaan doordat je lichaam ‘s nachts de verkeerde houding aanneemt. De drukverlaging zorgt er bovendien voor dat je bloedsomloop constant blijft. 

Duurzame keuze

Naast de drukverlaging en optimale ondersteuning, is duurzaamheid een voordeel van een orthopedisch matras. Omdat orthopedische matrassen een hoge veerkracht hebben, neemt het matras gemakkelijk terug de oorspronkelijke vorm aan als er geen druk meer wordt uitgeoefend. Daardoor geniet je jarenlang van prima ondersteuning van je lichaam.

 

Bekijk de overzichtspagina voor alle matrassen binnen onze collectie.

Kies voor de juiste hardheid

Matrassen zijn er in verschillende hardheden. De hardheid van je matras bepaalt grotendeels de ondersteuning. In een te zacht matras zak je te ver weg, waardoor je lichaam niet voldoende ondersteund wordt. Daarnaast vermindert een te zacht matras je bewegingsvrijheid en vochtafvoer. Een te hard matras is vaak minder comfortabel en kan pijnklachten versterken.

Welke hardheid heeft jouw lichaam nodig?

De hardheid die bij jouw lichaam past, hangt af van verschillende factoren: je slaappositie, je lichaamsbouw en je persoonlijke voorkeuren. 

Slaappositie

Slaap je op je buik, je rug of je zij? Over het algemeen hebben rugslapers en zijslapers een zachter matras nodig dan buikslapers. Om rugklachten te voorkomen, kiest een buikslaper het best voor een hard matras. Op een zacht matras komt de rug te hol te liggen.

Lichaamsbouw

Ook je gewicht bepaalt mee welke hardheid het meest voor jou geschikt is. Hoe zwaarder iemand is, des te harder het matras moet zijn om voldoende ondersteuning te bieden.

Persoonlijke voorkeuren

Hou je ervan om heerlijk weg te zakken in je matras of lig je net graag op een hard matras? Persoonlijke slaapwensen bepalen mee welk matras jou op het lijf geschreven is.

Het belang van een matras dat perfect aansluit op jouw lichaam mag niet worden onderschat, zeker wanneer je last hebt van fysieke klachten. Lees aandachtig de adviespagina ‘Matrassen tegen rugklachten’ en de matraswijzer om te weten waar je precies op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (085 0687 500) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.