Blog - Een goede nachtrust en start van de dag met deze 5 kruiden

Swipe to the left
2 januari 2019 Geen reacties

Goed voor jezelf zorgen begint met lekker slapen. Want wie uitgerust begint, haalt meer uit zijn dag. Ontspannen en in balans geniet je meer van het leven. En als jij je fit voelt, krijg je meer voor elkaar. 

 

Ben jij ook toe aan een goede nachtrust of energieke start van de dag? Hieronder lees je hoe kruiden je hierbij kunnen helpen.

Een goede nachtrust en start van de dag met deze 11 kruiden | Swiss Sense

De boxsprings en accessoires uit de Lifestyle by vtwonen collectie zijn vernoemd naar kruiden en specerijen. En dat is niet voor niets! Deze kruiden en specerijen hebben een ontspannende werking voor een goede nachtrust of verkwikkend effect voor een energieke start van de dag.

Boxspring Thyme
tijm (de; m) - werkt kalmerend en rustgevend

Verse tijm werkt niet alleen rustgevend voor je geest maar kalmeert ook je zenuwstelsel en geeft rust in periodes van stress. Een kopje verse tijmthee doet wonderen wanneer je wat onrustig bent. 

Boxspring Pepper

pe·per (de; m) - vermindert stress, geeft energie en zorgt voor een goede start van de dag

Het meest voorkomende effect van peper is dat het goed is voor je hart, een echte oppepper zodat je fit aan je dag kunt beginnen. Een ander voordeel van peper is zijn verwarmende werking. Zo kun je met peper zelfs je voeten warm houden door tijdens de koude wintermaanden wat cayennepeper in je sok te doen!

Boxspring Cinnamon

ka·neel (de/het; m en o) - heeft een verwarmend effect, staat voor ontspanning en werkt tegen slapenloosheid

Tijdens de koude winterdagen is kaneel erg welkom. Het verwarmt je lichaam van binnenuit. Drink vlak voordat je gaat slapen een warme kop (chocolade)melk met een theelepeltje kaneel en slaap lekker

Boxspring Sage

sa·lie (de; v(m)) - geeft een fris en opgewekt gevoel, werkt verkwikkend

Salie heeft een helende werking. Het zuivert je bloed, werkt tegen kramp en een opgeblazen gevoel. Het versterk het hele lichaam waardoor je je opgewekt voelt. 

Boxspring Ginger

gem·ber (de; m) - heeft invloed op de gezondheid en een goede weerstand, zorgt voor een fit gevoel

Gember heeft van nature een ontstekingsremmend effect en verbetert je hersenfuncties. Het zorgt voor een fit en vitaal gevoel. Zet eens een kop verse gember thee in de ochtend. Je knapt er direct van op!

Iedereen begint zijn of haar dag anders. Maar één ding staat voorop: wie uitgerust begint, haalt méér uit zijn dag. Wat doe jij om fit te worden of juist te ontspannen?