Iedereen slaapt behalve Pim

5 oktober 2018

Verhaaltjes voor het slapengaan | Swiss Sense

Waarom is Pim nog wakker?

Het is al laat. Héél laat. Iedereen ligt in bed en is lekker aan het slapen. Ook bij Pim in huis ligt iedereen in bed. Papa en mama en ook zijn zusje Saartje. Iédereen slaapt. Behalve Pim. Pim is klaarwakker. Pim heeft namelijk een idee. Een heel groot en spannend idee. Pim kijkt in het donker naar Beer. Dat is zijn lievelings knuffel. ‘Spannend hè Beer?’ Ik neem jou mee op avontuur hoor. Ik laat jou hier niet alleen. Ook knuffel Konijn en Monster willen mee, maar Pim heeft beloofd dat alleen Beer mee mag. Niet iedereen kan mee op dit grote avontuur.

Een gek geluid uit de slaapkamer

‘GROM. GGGROMMMMM. GRRRROM.’ Pim schrikt zich een hoedje. Wat is dat voor een gek geluid? Het lijkt wel een tijger. ‘GOOONNRRRRRRRR’. Pim schrikt opnieuw. Het lijkt wel uit de slaapkamer van papa en mama te komen. Pim kruipt onder zijn deken vandaan en voorzichtig klimt hij zijn bed uit. Oei! Wat is de vloer koud en wat is het donker. Voorzichtig doet hij zijn slaapkamerdeur open en staat hij op de gang. Komt het geluid uit Saartjes slaapkamer?

 

‘GGRRRRRRROOOOM’ . Voorzichtig kijkt hij door haar deuropening naar binnen die al op een klein kiertje staat. Nee het is niet Saartje. Saartje ligt helemaal uitgestrekt in bed en is muisstil. ‘GRRROOOM’! Nu hoort Pim dat het toch echt uit de slaapkamer van papa en mama komt. Snel gluurt hij ook bij hen naar binnen. Ja, het is echt papa! Papa snurkt SÚPER hard. Wat een herrie maakt hij! Pim snapt niet dat mama nog kan slapen.

Pim kleedt zich warm aan

Eigenlijk komt het Pim wel goed uit dat papa zo’n herrie maakt. Dan worden papa en mama vast niet wakker als hij straks stilletjes naar buiten gaat. Pim heeft zijn rugtas al klaar staan. Deze heeft hij gister al volgestopt met appels, bananen, wortels, brood én een zaklamp. Want het is buiten natuurlijk nog heel donker. Pim doet een extra dikke trui aan en zijn warme winterlaarzen. Heel zachtjes trippelt hij de trap af. In de gang doet hij zijn dikke winterjas nog aan, een warme muts op én een sjaal om. Ook beer krijgt een sjaal om. Zachtjes doet hij de voordeur open en op zijn tenen loopt hij zonder geluid te maken naar buiten…

 

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.