Voorraad campagne Boxsprings Home 365 banner | Swiss SenseVoorraad campagne Boxsprings Home 365 banner | Swiss Sense

Boxsprings

Pagina
per pagina
Filter sluit filters
Filters
Lengte
 1. 200
 2. 210
 3. 220
Opbergruimte
 1. Ja
 2. Nee
Verstelbaar
 1. Ja
 2. Nee
Direct leverbaar
 1. Ja
 2. Nee
TV lift
 1. Ja
Set Descending Direction
 1. Donkere Boxspring Night Boston | SwissSense.nl -01 €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Night Boston
  vanaf Regular Price  2.260,- Special Price  1.960,-
 2. Boxspring Home 405V €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 405V
  vanaf Regular Price  2.430,- Special Price  1.730,-
 3. Boxspring Home 240 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 240
  vanaf Regular Price  2.100,- Special Price  1.600,-
 4. 90 Dagen omruilgarantie 90 Dagen omruilgarantie
 5. Boxspring Home 415 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 415
  vanaf Regular Price  2.490,- Special Price  1.790,-
 6. Boxspring Home 340 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 340
  vanaf Regular Price  2.310,- Special Price  1.810,-
 7. Boxspring Home 330 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 330
  vanaf Regular Price  2.310,- Special Price  1.810,-
 8. Boxspring Night Sydney €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Night Sydney
  vanaf Regular Price  2.290,- Special Price  1.990,-
 9. Boxspring Night Vienna €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Night Vienna
  vanaf Regular Price  2.310,- Special Price  2.010,-
 10. Boxspring Home 320 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 320
  vanaf Regular Price  2.400,- Special Price  1.900,-
 11. garantie op framebreuk | Swiss Sense garantie op framebreuk | Swiss Sense
 12. Zwarte Boxspring Night Atlanta | SwissSense.nl -01 €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Night Atlanta
  vanaf Regular Price  2.330,- Special Price  1.940,-
 13. Boxspring Home 500 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 500
  vanaf Regular Price  2.970,- Special Price  2.070,-
 14. Boxspring Home 400 €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Home 400
  vanaf Regular Price  3.025,- Special Price  2.325,-
 15. Boxspring Night Florence €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Night Florence
  vanaf Regular Price  2.250,- Special Price  1.950,-
 16. Grijze Boxspring | Capella Cresto €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Capella Cresto
  vanaf Regular Price  2.250,- Special Price  1.950,-
 17. Boxspring Capella Falco €200,- éxtra voordeel
  Boxspring Capella Falco
  vanaf Regular Price  2.400,- Special Price  2.100,-

Pagina
per pagina

Boxspring kopen? Ieder model naar wens samenstellen

Swiss Sense heeft een ruime collectie boxsprings die je helemaal naar wens kunt samenstellen. Middels onze handige configurator kun je in zeven stappen een complete boxspring samenstellen, waardoor een boxspring kopen nog eenvoudiger wordt. Alle modellen worden standaard weergegeven met de prijs van een boxspring 140x200. Tijdens de configuratie kan deze veranderen afhankelijk van de afmetingen van de boxspring en de andere door jou gekozen opties. Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een model kies je eenvoudig de maat, bedbodem, kleur en stof, matras, hardheid, topper en pootjes. Middels deze configurator is het mogelijk om één model op duizenden manieren te configureren. De hele collectie bevat maar liefst 80 verschillende modellen! Bekijk de hele collectie en kies de boxspring van jouw dromen. De collectie bevat ook 1 persoons boxsprings. Deze kun je echter niet online configureren.

Hoe is een boxspring opgebouwd?

Boxsprings zijn sinds enkele jaren het meest populaire slaapsysteem van Nederland. Wat maakt een bed nu een boxspring en hoe is dit slaapsysteem opgebouwd? De term boxspring is afkomstig van het met pocket- of bonellveren gevulde onderstel. Het onderstel, ook wel de box genoemd, is de eerste laag van een boxspring die zorgt voor comfort en ondersteuning. Bovenop de box liggen nog een matras en een topmatras. Deze drie lagen samen maken dat het slaapsysteem een boxspring is. Het boxspringmatras is normaliter gevuld met pocketvering en verkrijgbaar met 500 of 1000 pocketveren. De topper wordt standaard uitgevoerd met comfortschuim maar is ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen.

De hoogte van een boxspring is afhankelijk van de pootjes, het onderstel, het matras en de topper die worden gekozen in de configuratie. Pootjes kunnen namelijk verschillen in hoogte, matrassen hebben verschillende uitvoeringen en ook toppers kunnen aanzienlijk verschillen in hoogte. De AEROMAX Superior toppers hebben bijvoorbeeld een hoogte van maar liefst 12,5 cm.

Verschillende bedbodems bij een boxspring

De bedbodems van de boxsprings kun je op veel verschillende manieren configureren. Welke optie het best bij jou past is afhankelijk van je lichamelijke wensen, postuur en gewenste functionaliteiten. Qua ondersteuning heb je bij veel modellen de keuze uit bonellvering of pocketvering in de box. Over het algemeen adviseren wij een onderstel met pocketvering omdat pocketveren een langere levensduur hebben en betere ondersteuning bieden dan bonellveren. Naast de vering kun je ook kiezen tussen een vlakke en een elektrisch verstelbare boxspring.

Behalve de keuze van vering en verstelbaarheid heeft Swiss Sense nog een derde optie met betrekking tot het onderstel. De collectie bevat namelijk diverse boxsprings met opbergruimte. Dit wil zeggen dat het onderstel grotendeels leeg is, waardoor je hier eenvoudig spullen in kunt opbergen. Zo kun je bij een model bijvoorbeeld het onderstel openklappen om de opbergruimte te bereiken. Door de gasvering is het heel eenvoudig en makkelijk om het onderstel open te klappen.

Verschil tussen een boxspring en bed

Wanneer mensen een bed aanduiden wordt er tegenwoordig vaak gerefereerd aan een boxspring. Dit is een verschuiving van de laatste jaren omdat in het verleden juist ledikanten werden aangeduid als bed. Doordat boxsprings een luxe uitstraling hebben, zeer comfortabel liggen en een optimale ondersteuning geven, zijn boxsprings in de laatste jaren uitgegroeid tot het populairste slaapsysteem. Een “gewoon” bed bestaat normaliter uit een ledikant, lattenbodem en matras, dus uit maar twee lagen ondersteuning. Dat is het grootste verschil tussen boxsprings en bedden. Daarnaast kunnen er ook visueel wat verschillen zijn. Bedden kunnen van hout of metaal worden gemaakt terwijl boxsprings eigenlijk altijd van stof of leder zijn, met een houten of metalen frame.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Wanneer je een boxspring gaat kopen is het belangrijk om je wensen en behoeften vooraf helder te hebben. Door de ruime keus is het makkelijk om te verdwalen in alle opties en mogelijkheden. Er is onderscheid te maken in functionele behoeften en esthetische behoeften. Op het gebied van functionaliteiten is het belangrijk om te bepalen of je verstelbaarheid, opbergruimte en een tv lift belangrijk vindt. Dit is voor veel mensen vaak makkelijker dan de design wensen.

De stijl van je slaapkamer speelt een grote rol bij de keuze voor een boxspring. Voor grote slaapkamers kies je bijvoorbeeld eerder voor een mooie grote kingsize boxspring. De hoogte van de pootjes, vorm van het hoofdbord, kleur en stof van het bed zijn allemaal dingen waar je over moet nadenken bij een boxspring kopen. Met meer dan 80 verschillende modellen en 100 verschillende stof- en kleuropties heb je bij Swiss Sense in ieder geval genoeg te kiezen.

Het juiste bed bij fysieke klachten

Wanneer je last hebt van fysieke klachten kan een boxspring uitkomst bieden. Door de drie comfortlagen biedt een boxspring optimale ondersteuning. Traagschuim heeft bijvoorbeeld een drukverlagende werking. Dit is perfect voor mensen met fysieke klachten. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent met rugklachten is het verstandig om te kiezen voor een harder matras. Hierdoor nemen je nek en je rug een betere houding aan tijdens het slapen en wordt je prettiger wakker. Het is dus heel belangrijk dat je bed goed wordt geconfigureerd. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten is het belangrijk dat de onderdelen goed op elkaar aansluiten. Raadpleeg daarom een van onze slaapadviseurs voor de boxspring die perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Goed onderhoud verlengt de levensduur

De levensduur van een boxspring is niet eenduidig te benoemen omdat de verschillende onderdelen anders slijten. De box zal namelijk 20-25 jaar meegaan terwijl de topper een gemiddelde levensduur heeft van ongeveer 5 jaar. Het matras zal gemiddeld een levensduur hebben van ongeveer 10 jaar. Het schoonmaken van je boxspring speelt ook een belangrijke rol bij de levensduur. Lederen boxsprings kun je eenvoudig poetsen en met goed onderhoud blijft de boxspring ook jarenlang mooi. Met goed onderhoud kun je dus jaren van jouw boxspring genieten. Is jouw bed nu versleten en ben je opzoek naar een nieuwe? Bekijk dan ook onze boxspring aanbiedingen en ervaar onze hoge kwaliteit voor een lage prijs.