Matrassencollectie| Swiss Sense Matrassencollectie| Swiss Sense

Matrassen

19

per pagina
Filter sluit filters
Filters
Breedte
 1. 70
 2. 80
 3. 90
 4. 100
 5. 120
 6. 140
 7. 160
 8. 180
 9. 200
Lengte
 1. 190
 2. 200
 3. 210
 4. 220
Collectie
 1. Gazella
 2. AEROMAX
 3. Perzona
Type
 1. Bonellvering
 2. Koudschuim
 3. Latex
 4. Pocketvering
 5. Traagschuim
Afdeklaag
 1. Comfortschuim
 2. Koudschuim
 3. Latex
 4. Natuurlatex
 5. Polyether
 6. Talalay latex
Set Descending Direction
 1. Kies je slaaphouding

  Zijslaper

  Kies bij voorkeur een matras met een soepele afdeklaag zodat je schouder en heup gemakkelijk in het matras weg kunnen zakken.

  Toon matrassen >

  Kies je slaaphouding

  Rugslaper

  Voor rugslapers is het belangrijk dat het matras optimale ondersteuning biedt aan de onderrug en knieholtes.

  Toon matrassen >

  Kies je slaaphouding

  Buikslaper

  Buikslapers hebben in de regel een steviger matras nodig om te voorkomen dat de bekkenzone te diep wegzakt in het matras.

  Toon matrassen >

 2. AEROMAX Polaris Matras 15% voordeel
  AEROMAX Polaris Matras
  vanaf Special Price  459,00 Regular Price  540,00
  94%
 3. AEROMAX Savior Matras 15% voordeel
  AEROMAX Savior Matras
  vanaf Special Price  544,00 Regular Price  640,00
  96%
 4. AEROMAX Aventi Matras 15% voordeel
  AEROMAX Aventi Matras
  vanaf Special Price  629,00 Regular Price  740,00
  95%
 5. Perzona Standard Matras
  Perzona Standard Matras
  vanaf  1.098,00
  90%
  (4)

19

per pagina

Het belang van een goed matras

De aanschaf van een nieuw matras is erg belangrijk, omdat je een derde van je leven hierop doorbrengt. Een goede nachtrust is bepalend voor de gezondheid en het functioneren overdag. Bepaal dus vooraf aan welke eisen het matras moet voldoen. Hoe hard mag het aanvoelen, heb je last van rug- of nekklachten of transpireer je gauw? Dat telt allemaal mee bij je keuze. Swiss Sense heeft een uitgebreid assortiment koudschuim matrassen en pocketvering matrassen. Je krijgt uitgebreid advies over de verschillende type matrassen en kenmerken. Ook kun je in de winkels de verschillende matrassen proberen. Doordat Swiss Sense de matrassen uit eigen fabriek levert, is er een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Ze hebben een lange levensduur en zijn stuk voor stuk comfortabel.

Er is een ruime collectie matrassen in meerdere afmetingen

Wat voor soort bed je ook hebt, bij Swiss Sense kies je uit matrassen in vele afmetingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een matras voor een babybedden, eenpersoonsbedden, twijfelaars, tweepersoonsbedden en zelfs kingsize bedden. Een van de populairste afmetingen is een matras 90x200.. Dit komt omdat eenpersoonsbedden vaak de afmeting 90x200 hebben en de meest populaire tweepersoons bedden zijn 180x200 cm. Deze bedden hebben dan vaak 2 losse matrassen omdat de lichamelijke wensen van jou en je partner niet overeenkomen. Bij kleinere 2 persoons bedden is dit niet mogelijk en kies je vaker voor één matras van 140x200 cm. Het nadeel hiervan is dat het matras niet altijd past bij je fysieke wensen. een tweepersoonsbed gaan de matrassen tot een breedte van 200. Ook zijn er lengtematen van 190, 210 of 220 beschikbaar.

De kleinste 2 persoons maat is voor een twijfelaar. Deze zijn geschikt voor matrassen van 120x200. Bij Swiss Sense zijn verschillende collecties, zoals Home 365 met een gevarieerd aanbod of Diks, waarbij onder meer paardenhaar wordt verwerkt in de bovenlaag voor een goede slaaptemperatuur in alle jaargetijden. Perzona geeft de mogelijkheid om een persoonlijk matras samen te stellen op basis van een scan van je lichaam. Perzona biedt het meest persoonlijke matras met perfecte ondersteuning bij bijvoorbeeld rug- en nekklachten.

Welke verschillende types matrassen zijn er?

De meest populaire type matrassen zijn pocketvering, koudschuim , latex en traagschuim. Bonellvering matrassen zijn er ook nog wel maar deze worden steeds minder populair. Pocketvering is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Deze worden doorgaans als boxspring matras gebruikt. Traagschuim matrassen zitten niet standaard op een boxspring maar dit is optioneel wel mogelijk.

Koudschuim is comfortabel, veerkrachtig en ventileert goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee. Dit materiaal is ook handig voor baby- en kinderbedden. Traagschuim heeft een compactere celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft goede steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim. Wanneer je de voordelen van verschillende types matrassen wil, kun je kiezen voor een hybride matras. De verschillende lagen zijn zo gecombineerd dat je optimale steun en ventilatie hebt. Ook zorgt geltechnologie voor temperatuurverspreiding.

Bij Swiss Sense vind je het ideale matras voor een optimaal slaapcomfort. Wanneer je nog niet precies weet welke matras het beste bij jouw past is het verstandig om de verschillende types te vergelijken. Raadpleeg hiervoor onze matrassen vergelijken adviespagina. Hierop vindt je alle informatie over de verschillende type matrassen en kun je de eigenschappen goed met elkaar vergelijken

Levensduur van Matrassen

De levensduur van matras is sterk afhankelijk van het type. Koudschuim heeft in de basis bijvoorbeeld een langere levensduur dan bonellvering. Dit is echter alleen zo als het gebruik van beide matrassen gelijk is. De levensduur hangt namelijk sterk samen met de belasting, frequentie van gebruik en mate van onderhoud. Koudschuim en pocketvering kun je bijvoorbeeld zwaarder belasting dan traagschuim. Door traagschuim te zwaar te belasten zal het sneller slijten en krijg je ook eerder fysieke klachten. Hieronder staat een overzicht met de gemiddelde levensduur van ieder type matras.

Polyether matras 4 - 6 jaar Traagschuim matras 8 - 10 jaar
Koudschuim matras 12 - 15 jaar Pocketvering matras 8 - 10 jaar
Latex matras 7 - 9 jaar Bonellvering matras 6 - 8 jaar

Welk type slaper ben je

Wanneer je een nieuwe matras gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met wat voor type slaper je bent. Mensen die op hun buik slapen hebben namelijk een heel hard matras nodig om de rug zo recht mogelijk te houden. Als de matras te zacht is lig je in een kuil en overstrek je je rug tijdens het slapen. Dit zorgt voor fysieke problemen. Bij zijslapers is het belangrijk dat de matras niet te hard is maar dat de heupen en schouders wel goed worden ondersteund. Als de matras de hard is worden de heupen en schouders te zwaar belast en krijgt het tussenliggende gedeelte te weinig ondersteuning. Ook bij rug slapers is het belangrijk dat je geen te harde matras neemt. Mocht je nog niet weten welke matras het beste bij je past dan kun je onze matraswijzer raadplegen. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt bij om het matras te vinden dat past bij jouw wensen.

Matras bij rugklachten

Wanneer je last hebt van fysieke klachten kan het vinden van de juiste matras een hele klus zijn. Er zijn bijzonder veel type matrassen op de markt met allemaal hun eigen kenmerken. Bij Swiss Sense hebben we hoogwaardige en kwalitatieve matrassen die optimaal comfort bieden bij fysieke ongemakken. De traagschuim matrassen zijn door hun druk verlagende eigenschappen zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten. Het is verstandig om eerste onze advieswijzer te raadplegen. Hier staat alles in over de beste matrassen bij rugklachten. Ook kun je onze slaapadviseurs raadplegen voor advies op maat. Zij kunnen je adviseren over de welke matras het meest geschikt is voor jouw situatie.

Als je SwissSense.nl gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht