Is jouw droombed al compleet?

Kies het beste hoofdkussen

Het beste hoofdkussen mag natuurlijk niet ontbreken op het perfecte bed! Je hoofdkussen is dan ook een essentieel onderdeel van je nachtrust. Een oud of slecht hoofdkussen is oncomfortabel en veroorzaakt soms zelfs hoofd- en nekklachten.

Hoe kies ik het beste hoofdkussen?

Sta je op het punt een nieuw hoofdkussen te kopen? Onder andere je slaaphouding, de mate van transpiratie en je matras bepalen de juiste keuze voor jouw hoofdkussen. Met een kwalitatief goed hoofdkussen voorkom je nekklachten en geniet je van een heerlijk slaapcomfort. Maar, laten we beginnen met het doel van een hoofdkussen. Waarvoor heb je nu eigenlijk een hoofdkussen nodig? Het hoofdkussen zorgt ervoor dat je hoofd neutraal ligt tijdens het slapen, dus dat je nek geen rare hoeken hoeft te maken. Daarom is het ook belangrijk te kijken naar je slaaphouding.

Het beste hoofdkussen | Swiss Sense
Hoofdkussen voor zijslaper | Swiss Sense

Beste hoofdkussen zijslaper

Ben jij een zijslaper? Kies een wat dikker kussen dat je nek ondersteunt en de ruimte tussen je oor en schouder opvult. Let op dat je hoofd in één lijn ligt met je ruggengraat. Kies voor een medium of stevig hoofdkussen.

Hoofdkussen voor rugslaper

Beste hoofdkussen rugslaper

Als rugslaper slaap je het beste op een dunner hoofdkussen. Te hoog ligt niet prettig voor je nek. Kies als rugslaper het beste voor een zacht of eventueel nog vormbaar, medium hoofdkussen.

Hoofdkussen voor buikslaper | Swiss Sense

Beste hoofdkussen buikslaper

Slaap als buikslaper óf op een dun zacht kussen met weinig volume of slaap zonder hoofdkussen.

Hoofdkussen voor bewegelijke slaper | Swiss Sense

Beste hoofdkussen bewegelijke slaper

Heb je, net als de meeste onder ons, niet echt één vaste slaaphouding? Het beste kies je voor een medium dik kussen waarmee je hoofd in de meeste slaaphoudingen de beste ondersteuning ontvangt.

Of je voor dons, kapok, traagschuim, latex, synthetisch of een ander materiaal kiest, hangt helemaal van je persoonlijke voorkeur af. Vind je het bijvoorbeeld belangrijker dat het kussen vormbaar, ventilerend of drukverlagend is, of ga je liever voor een natuurlijk materiaal of een materiaal dat je gemakkelijk reinigt? Allemaal factoren die meespelen in de keuze voor het materiaal.

 

Wij bieden je een uitgebreid assortiment hoofdkussens op maat, passend bij jouw wensen en voorkeuren. Ontdek hier al onze hoofdkussens en vind het beste hoofdkussen!

Als je SwissSense.nl gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht