4 Seizoenen Dekbed

9 producten

Filter sluit filters
Filters
Afmeting
Type
 1. Dekbedden
Sale
 1. Ja
oplopend
Filter
 1. Type Dekbedden
 2. Uitvoering 4-seizoenen
 1. Dixxius Airfresh 4-Seizoenen Dekbed
  Dixxius Airfresh 4-Seizoenen Dekbed
  Special Price 220,-
  100%
 2. Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  vanaf Special Price 75,-
  100%
 3. Dixxius 4-Seizoenen Green Royal by vtwonen dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Green Royal by vtwonen dekbed
  vanaf Special Price 275,-
 4. block Gratis verzending boven €35,-
  block Alleen de beste kwaliteit
  block Advies nodig? Bel gratis 085 0687 500
 5. Dixxius Dekbed Eco 4 Seizoenen
  Dixxius Dekbed Eco 4 Seizoenen
  vanaf Special Price 120,-
 6. Dixxius Dekbed Down Feel 4 Seizoenen
  Dixxius Dekbed Down Feel 4 Seizoenen
  vanaf Special Price 205,-
 7. Populair
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 290,-
 8. Favoriet van Swiss Sense
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 465,-
 9. Dixxius 4-seizoenen Texel Percaline Wollen Dekbed
  Dixxius 4-seizoenen Texel Percaline Wollen Dekbed
  vanaf Special Price 190,-
  100%

9

per pagina

4-Seizoenen dekbedden bij Swiss Sense

Naast een bed en een matras is ook een dekbed belangrijk voor een goede nachtrust. Bij het aanschaffen is het belangrijk om te weten wat voor jou het meest geschikte dekbed is. Elk mens is anders, de één slaapt graag onder een warmer dekbed dan de ander. Er zijn twee soorten dekbedden, namelijk de enkele dekbedden (ook wel zomerdekbed of winterdekbed ) en de 4-seizoenen dekbedden. Dit laatste is een dubbel dekbed bestaande uit twee losse delen die je aan elkaar kunt doen. Hierdoor heb je het gehele jaar een dekbed, een zomer- en winterdekbed in één. Om nacht na nacht heerlijk te slapen vind je bij Swiss Sense verschillende 4-seizoenen dekbedden van hoogwaardige kwaliteit.

Wat is een 4-seizoenen dekbed?

Een 4-seizoenen dekbed is een dekbed waar je het hele jaar door plezier van hebt. Het bestaat uit twee delen die met klittenband, drukknopen of gewone knopen aan elkaar te bevestigen zijn. Het ene deel is dikker en geschikt voor de frissere dagen in de herfst, het andere deel is dunner en heerlijk voor in de zomer. In de winter gebruik je beide delen samen. Je hebt de keuze uit diverse soorten dekbedden. Het verschil zit onder andere in het gewicht, het materiaal dat gebruikt is voor de tijk, de isolerende en ventilerende eigenschappen en de vulling, bijvoorbeeld synthetisch materiaal of donzen dekbedden.

De keuze voor het type vulling is afhankelijk van je eigen persoonlijke wensen. De één wil graag een natuurproduct en de ander vindt synthetisch materiaal aangenamer. Dons is warm, maar ventileert ook goed. Een synthetisch dekbed is daarentegen een stuk lichter, maar is minder ventilerend. Een 4-seizoenen dekbed met synthetische vulling is bovendien zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een anti-allergie dekbed, aangezien deze geen huisstofmijt of stof aantrekt.

Voor- en nadelen van een 4-seizoenen dekbed

Met een 4-seizoenen dekbed slaap je het hele jaar door comfortabel. Door het dikke dekbed en het dunne dekbed samen of afzonderlijk te gebruiken, geniet je bij elke temperatuur van een goede nachtrust. Voor het aan elkaar bevestigen van de twee delen wordt het gebruik van gewone knopen soms als lastig ervaren. Daarom bestaan er ook drukknopen of klittenband die wat praktischer in gebruik zijn. Voor wat betreft de vulling: dons wil nog wel eens verschuiven, terwijl synthetisch materiaal beter op zijn plaats blijft zitten. Dons is warm, maar ventileert ook goed, een synthetisch dekbed is lichter maar ventileert minder. Als je je persoonlijke wensen combineert met ons vakmanschap en ruime aanbod, vind je zeker het 4-seizoenen dekbed van je dromen! Wanneer je graag meer wilt dan enkel een dekbed, kun je onze beddengoed overzichtspagina bekijken.

Onderhoud tips vier seizoenen dekbed

Er zijn verschillende tips om je vier seizoenen dekbed fris te houden. Zoals eerder vermeld zijn er 4-seizoenen dekbedden met verschillende vullingen. Onze wasaanbevelingen veranderen ook afhankelijk van het materiaal. Synthetische en donzen 4-seizoenen dekbedden kunnen in vrijwel alle gevallen gewoon in de wasmachine worden gewassen en in de wasdroger worden gedroogd, mits de maat van het dekbed niet al te groot is. Lees voor het wassen van je dekbed het wasvoorschrift op het label. Wanneer je een dekbed niet zelf kunt of mag wassen, kun je deze naar een wasserette brengen. Een donzen 4-seizoenen dekbed moet na het wassen even worden opgeschud en goed (maar niet te heet) gedroogd worden in de droger om weer in model te komen. Naast wassen is het ook verstandig je dekbed regelmatig te luchten. Dit kan door dagelijks de ramen te openen of je dekbed buiten te hangen.