10% éxtra voordeel
Laatste dagen
DAG
UUR
MIN
SEC

Donzen Dekbed

10

per pagina
Filter sluit filters
Filters
Type
 1. Dekbedden
Sale
 1. Ja
Anti-allergisch
Uitvoering
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Dekbedden Remove This Item
 2. Vulling Dons Remove This Item
 1. Dixxius Silver Royal 90% Dons Dekbed 30% voordeel
  Dixxius Silver Royal 90% Dons Dekbed
  vanaf Special Price  126,- Regular Price  180,-
 2. Dixxius Lente Dekbed Polar €90,- voordeel
  Dixxius Lente Dekbed Polar
  vanaf Special Price  69,95 Regular Price  159,95
 3. Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed 30% voordeel
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  vanaf Special Price  196,- Regular Price  280,-
 4. block Gratis verzending boven €35,-
  block Alleen de beste kwaliteit
  block Advies nodig? Bel gratis 0800-8077
 5. Dixxius Premium Dons Winter Dekbed 30% voordeel
  Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  vanaf Special Price  451,50 Regular Price  645,-
 6. Dixxius Premium Dons Herfst Dekbed 30% voordeel
  Dixxius Premium Dons Herfst Dekbed
  vanaf Special Price  381,50 Regular Price  545,-
 7. Dixxius Premium Dons Zomer Dekbed 30% voordeel
  Dixxius Premium Dons Zomer Dekbed
  vanaf Special Price  311,50 Regular Price  445,-
 8. Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed 30% voordeel
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  vanaf Special Price  378,- Regular Price  540,-
 9. Dixxius Enkel Dons Dekbed 30% voordeel
  Dixxius Enkel Dons Dekbed
  vanaf Special Price  77,- Regular Price  110,-
 10. Dixxius Gold Royal 100% Dons Dekbed 30% voordeel
  Dixxius Gold Royal 100% Dons Dekbed
  vanaf Special Price  238,- Regular Price  340,-
  100%
 11. Dixxius All Seasons Temprite Nature 30% voordeel
  Dixxius All Seasons Temprite Nature
  vanaf Special Price  223,30 Regular Price  319,-

10

per pagina

Donzen dekbedden van Swiss Sense

Heerlijk wegdromen onder een warm en comfortabel dekbed? Wie voor de keuze van een nieuw dekbed staat, heeft een aantal materialen om uit te kiezen. Een dons dekbed is één van de mogelijkheden. Een groot voordeel is dat een dekbed van dons de warmte goed vasthoudt en ook goed ventileert waardoor de kans minder groot is dat je gaat zweten in bed.


Er zijn drie soorten donzen dekbedden te onderscheiden, namelijk het zomerdekbed, het winterdekbed en het 4-seizoenen dekbed. Voordat je een nieuw dekbed koopt, sta je voor een aantal keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een één- of tweepersoonsdekbed?


Is dons anti-allergisch?

Alle donzen dekbedden bij Swiss Sense zijn anti-allergisch en voorzien van het nomite label. Dit houdt in dat de dekbedden uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie, maar ook voor mensen zonder allergie is een donzen dekbed met nomite label een goede optie. De donsdichte tijk/hoes is zo fijn geweven wat er voor zorgt dat het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan en zich dus niet in het dekbed kan nestelen.


Verschillende soorten dons

De prijs van een donzen dekbed hangt grotendeels af van de hoeveelheid dons in het dekbed. Het percentage dons varieert van 10 tot 100 procent. Hoe meer dons in het dekbed is verwerkt, hoe duurder het dekbed is en hoe beter de eigenschappen van het dons tot zijn recht komen.


Omdat een dekbed van dons erg groot is, moet het vaak door een stomerij gewassen worden. Dit wil echter niet zeggen dat je zelf geen donzen dekbedden kunt wassen. Lees op onze adviespagina alles over het wassen van donzen dekbedden.


De meeste donzen dekbedden zijn gevuld met eendendons, ganzendons, eiderdons of een combinatie hiervan. De eigenschappen van eenden- en ganzendons zijn bijna gelijk. Ze bieden allebei bieden een fantastische isolatie van lichaamswarmte, maar ieder soort dons heeft toch zijn eigen voordelen. Dit is zowel bij de dekbedden als bij donzen hoofdkussens het geval.


Eendendons wordt veel gebruikt bij goedkopere dekbedden en een dekbed van ganzendons is weer lichter in gewicht. Ganzendons is in de regel hoogwaardiger, omdat ganzen groter zijn en grotere donsvlokken hebben. Hoogwaardige ganzendons heeft hierdoor een hogere vulkracht en een beter isolatievermogen dan eendendons.


Voor de meest hoogwaardige en lichte donzen dekbedden worden dan ook meestal hoogwaardige kwaliteiten ganzendons gebruikt. Het is echter niet altijd zo dat ganzendons beter is. Een hoogwaardige kwaliteit eendendons is te verkiezen boven een mindere kwaliteit ganzendons.


De duurste donssoort is dons van de eidereend. De vrouwtjes van de eidereenden gebruiken veren uit hun borst om een nest te bekleden. Dit soort dons heeft een grote isolerende werking en is dus zeer geschikt voor een donzen dekbed. Een dekbed van dons van de eidereend is dan ook de duurste in zijn soort. Bekijk de beddengoed overzichtspagina voor alle producten die dons bevatten.


RDS keurmerk

De donzen dekbedden van Swiss Sense zijn voorzien van het RDS keurmerk. Dat wil zeggen dat het dons door de gehele productieketen heen traceerbaar is en daarmee wordt aangetoond dat de productie op verantwoorde manier is gedaan. Dwangvoederen en levend plukken van eenden en ganzen zijn dus volledig uitgesloten. De gehele productieketen, van boerderij tot eindproduct, wordt periodiek gecontroleerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union.