Donzen Dekbed

14 producten

Filter sluit filters
Filters
oplopend
Filter
 1. Type Dekbedden
 2. Vulling Dons
 1. Dixxius Premium Dons Zomer Dekbed
  Dixxius Premium Dons Zomer Dekbed
  vanaf Special Price 375,-
 2. Dixxius 4-Seizoenen Green Royal by vtwonen dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Green Royal by vtwonen dekbed
  vanaf Special Price 275,-
 3. Populair
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 290,-
 4. Favoriet van Swiss Sense
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 465,-
 5. Dixxius Silver Royal 90% Dons Dekbed
  Dixxius Silver Royal 90% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 205,-
 6. Dixxius Green Royal by vtwonen dekbed
  Dixxius Green Royal by vtwonen dekbed
  vanaf Special Price 190,-
 7. Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  vanaf Special Price 530,-
  100%
 8. Dixxius Premium Dons Herfst Dekbed
  Dixxius Premium Dons Herfst Dekbed
  vanaf Special Price 455,-
 9. Dixxius Gold Royal 100% Dons Dekbed
  Dixxius Gold Royal 100% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 290,-
  100%
 10. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 4 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 4 Dekbed
  vanaf Special Price 149,-
  100%
 11. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 2 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 2 Dekbed
  vanaf Special Price 119,-
 12. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 3 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 3 Dekbed
  vanaf Special Price 135,-
  100%
 13. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 1 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 1 Dekbed
  vanaf Special Price 105,-
 14. Dixxius Bronze Royal Custom Climate Partnerdekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate Partnerdekbed
  vanaf Special Price 220,-

14

per pagina

Donzen dekbedden van Swiss Sense

Heerlijk wegdromen onder een warm en comfortabel dekbed? Wie voor de keuze van een nieuw dekbed staat, heeft een aantal materialen om uit te kiezen. Een dons dekbed is één van de mogelijkheden. Een groot voordeel is dat een dekbed van dons de warmte goed vasthoudt en ook goed ventileert waardoor de kans minder groot is dat je gaat zweten in bed.


Er zijn drie soorten donzen dekbedden te onderscheiden, namelijk het zomerdekbed, het winterdekbeden het 4-seizoenen dekbed. Voordat je een nieuw dekbed koopt, sta je voor een aantal keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een één- of tweepersoonsdekbed?


Is dons anti-allergisch?

Vrijwel alle donzen dekbedden bij Swiss Sense zijn anti-allergisch en voorzien van het nomite label. Dit houdt in dat de dekbedden uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie, maar ook voor mensen zonder allergie is een donzen dekbed met nomite label een goede optie. De donsdichte tijk/hoes is zo fijn geweven wat er voor zorgt dat het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan en zich dus niet in het dekbed kan nestelen.


Verschillende soorten dons

De prijs van een donzen dekbed hangt grotendeels af van de hoeveelheid dons in het dekbed. Het percentage dons varieert van 10 tot 100 procent. Hoe meer dons in het dekbed is verwerkt, hoe duurder het dekbed is en hoe beter de eigenschappen van het dons tot zijn recht komen.

Omdat een dekbed van dons erg groot is, moet het vaak door een stomerij gewassen worden. Dit wil echter niet zeggen dat je zelf geen donzen dekbedden kunt wassen. Lees op onze adviespagina alles over het wassen van donzen dekbedden.

De meeste donzen dekbedden zijn gevuld met eendendons, ganzendons, eiderdons of een combinatie hiervan. De eigenschappen van eenden- en ganzendons zijn bijna gelijk. Ze bieden allebei bieden een fantastische isolatie van lichaamswarmte, maar ieder soort dons heeft toch zijn eigen voordelen. Dit is zowel bij de dekbedden als bij donzen hoofdkussens het geval.

Eendendons dekbed

Een eendendons dekbed is vaak goedkoper dan een ganzendons dekbed. Dit komt door de schaarste van ganzendons. Daarnaast zijn de donsvlokken bij een eendendons dekbed wat kleiner, waardoor er meer dons in het dekbed verwerkt wordt. Een eendendons dekbed is vaak dan ook iets zwaarder dan een ganzendons dekbed. Hoewel ganzendons een betere reputatie heeft dan eendendons, is een hogere kwaliteit eendenons te verkiezen boven een mindere kwaliteit ganzendons.

Ganzendons dekbed

Een ganzendons dekbed is lichter van gewicht in vergelijking met een eendendons dekbed. Ganzendons is in de regel hoogwaardiger, omdat ganzen groter zijn en grotere donsvlokken hebben. Hoogwaardige ganzendons heeft hierdoor een hogere vulkracht en een beter isolatievermogen dan eendendons. Ook zorgt een ganzendons dekbed voor een hogere vochtopname door de donsstructuur.

Eiderdons dekbed

De duurste donssoort is dons van de eidereend. De vrouwtjes van de eidereenden gebruiken veren uit hun borst om een nest te bekleden. Dit soort dons heeft een grote isolerende werking en is dus zeer geschikt voor een donzen dekbed. Een dekbed van dons van de eidereend is dan ook de duurste in zijn soort. Bekijk de beddengoed overzichtspagina voor alle producten die dons bevatten.


Downpass keurmerk

De meeste donzen dekbedden van Swiss Sense zijn voorzien van het Downpass keurmerk. Dat wil zeggen dat het dons door de gehele productieketen heen traceerbaar is en daarmee wordt aangetoond dat de productie op verantwoorde manier is gedaan. Dwangvoederen en levend plukken van eenden en ganzen zijn dus volledig uitgesloten. De gehele productieketen, van boerderij tot eindproduct, wordt periodiek gecontroleerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union.

Onderhoud

Voor een langere levensduur van het beddengoed is het aan te raden donzen dekbedden dagelijks te luchten en op te schudden in tegengestelde richting van het label om te voorkomen dat de vulling verschuift.

Reinigen

Donzen dekbedden zijn wasbaar op 60° Celsius. Laat dit echter wel doen door een hierin gespecialiseerd bedrijf, zoals een stomerij of wasserette. Een donzen dekbed past namelijk niet in een wasmachine omdat dons veel ruimte nodig heeft.