Royal Deal!

Nu tot 50% korting op de Royal collectie

Dag

Uur

Min

Sec

Biologisch katoen dekbedovertrek

Wat is een biologisch katoenen dekbedovertrek?

Een biologisch katoenen dekbedovertrek is gemaakt van 100% biologisch katoen. Naast kleding van biologisch katoen is dit nu ook erg populair onder beddengoed. De productie van biologisch katoen is erg duurzaam. De gehele productie van oogsten tot aan het eindproduct gebeurt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier. Bij de productie van een biologisch katoenen dekbedovertrek worden er bijvoorbeeld geen pesticiden gebruikt, minder water en energie verbruikt en is er ook een verbod op kinderarbeid. Niet alleen is biologisch katoen beter voor de wereld, ook is het beter bestand tegen slijtage en prettiger voor de gevoelige huid.

Biologisch katoenen dekbedovertrekken van Beddinghouse

De dekbedovertrekken van biologisch katoen in ons assortiment zijn van het merk Beddinghouse. Beddinghouse participeert in het programma van Better Cotton Initiative (BCI), met als doel de katoenteelt wereldwijd te verbeteren. Hierbij ligt de focus op de balans tussen het welzijn van de mens en de omgeving.

GOTS-gecertificeerd biologisch katoen

De biologisch katoenen dekbedovertrekken in ons assortiment zijn GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard). Dit is een internationaal keurmerk die strenge eisen stelt aan de productie van de vezels en de verdere uitwerking ervan. Bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd. Een stof met een GOTS-certificering heeft vele voordelen. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische pesticiden tijden de katoenteelt. Naast nog andere milieuaspecten wordt er ook nog gekeken naar de werkomstandigheden.

Dekbedovertrek van biologisch katoen in diverse maten en kleuren

In ons assortiment aan dekbedovertrekken van biologisch katoen vind je verschillende maten en kleuren. Alle overtrekken hebben een effen kleur en stralen rust uit. Kies jouw favoriete kleur uit of de kleur die het beste bij jouw bed en slaapkamer passen. Kies vervolgens de juiste maat dekbedovertrek die past bij jouw dekbed. De meest populaire maten zijn het dekbedovertrek 140x200, het dekbedovertrek 240x200 en het dekbedovertrek 240x220.

De meeste dekbedovertrekken hebben daarnaast een extra lange dubbele instopstrook van 20 cm over de gehele breedte. Dit maakt een biologisch katoenen dekbedovertrek geschikt voor bedden van 200 cm, 210 cm en 220 cm lang. Het gedeelte wat over je bed valt kun je vervolgens onder je matras stoppen, zodat je dekbed en overtrek niet los komen te liggen.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (085 0687 500) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.