Bewezen: Dit is hét geheim voor de perfecte powernap

Swipe to the left
13 december 2019 Geen reacties

Last van een dipje of slecht geslapen? Na een korte powernap voel je je fitter, energieker en kun je er weer even tegenaan. Maar wist je dat een powernap ook je creativiteit én zelfs je geheugen stimuleert? Mits je het goed aanpakt natuurlijk. In deze blog lees je meer over dé perfecte powernap.

Dit is hét geheim voor de perfecte powernap

Een dutje van 10 tot 20 minuten geeft je lichaam een nieuwe dosis alertheid voor de rest van de dag. Maar de perfecte powernap duurt wat langer, blijkt uit onderzoek van NASA. Met een powernap van 90 minuten doorloop je namelijk één keer je hele slaapcyclus. Je gaat in deze cyclus van een lichte, naar een diepe en weer terug naar een lichte slaap. Onderbreek je deze cyclus, dan bestaat de kans dat je middenin je diepe slaap wakker wordt. En dat werkt alleen maar averechts.

 

Niet alleen de lengte van je powernap, maar ook het tijdstip waarop je deze neemt is belangrijk om goed uitgerust wakker te worden. We zijn het minst alert in de middag tussen half 2 en half 4. Dat is dus het perfecte moment om een dutje te doen.

 

Kortom: een powernap van 90 minuten zorgt voor een nieuwe dosis alertheid, creativiteit én beter geheugen. Zeker wanneer je deze tussen half 2 en half 4 doet. Dus ben je van plan om bijvoorbeeld een spelletje memory te spelen? Kruip dan nog maar even lekker in bed.

 

In de ideale wereld heb je natuurlijk helemaal geen powernap nodig en word je iedere ochtend vol energie wakker na een heerlijke nachtrust. Dat doe je het beste in een bed en slaapkamer die jou op het lijf geschreven zijn. Bekijk onze ruime collectie boxsprings, bedden, matrassen en beddengoed en maak jouw slaapkamer helemaal compleet!