5 tips om goed te slapen ondanks je hooikoorts

Swipe to the left
17 april 2019 2 comments

Het is weer lente! De tijd van bloeiende bomen, planten en bloemen. Mooi, maar ook erg vervelend voor alle mensen die last hebben van hooikoorts. Want probeer met een verstopte neus, kriebelende ogen en hoofdpijn maar eens in slaap te vallen. Hoe moe je ook bent, zo gemakkelijk gaat dat niet.

 

Herkenbaar? Dan kun jij onderstaande tips waarschijnlijk goed gebruiken!

5 tips om goed te slapen ondanks je hooikoorts | Swiss Sense

1. Houd je slaapkamer pollenvrij

Probeer je slaapkamer zo veel mogelijk pollenvrij te houden. Spring voor het slapen gaan in de douche en borstel je haar dan meteen. Zo komen de pollen in ieder geval niet op je hoofdkussen terecht. Heb je de hele dag tussen de pollen gelopen? Doe je dan kleding in de was en laat ze niet slingeren op je slaapkamer.

 

2. Vochtig washandje

Kriebelende ogen? Niet wrijven! Dit kan juist zorgen voor ontstekingen en irritaties. Maak in plaats daarvan een washandje vochtig en leg deze op je ogen.

 

3. Een half uur zoenen

Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat een half uurtje zoenen ervoor zorgt dat de productie van de stof histamine afneemt. Laat dat nu net het vervelende stofje zijn dat niezen, een loopneus en tranende ogen veroorzaakt. Win-win!

 

4. Geen huisdieren op je slaapkamer

Laat jij jouw hond regelmatig op je slaapkamer slapen? Dat is op zich niet zo erg. Dat schreven we al in deze blog. Maar in het hooikoortsseizoen is dit toch niet zo’n goed plan. Je hond of kat loopt overdag langs bomen of planten, waardoor pollen in hun vacht blijven hangen. Brr!

 

5. En als dan echt niets helpt…

Dan zit er niets anders op dan een vakantie boeken! En ver weg hoeft dat echt niet te zijn. Je vindt de minste pollen namelijk aan zee en in de bergen.

 

Wat is jouw ultieme tip om goed te slapen?

Wesley Slager 1 mei 2019 at 09:11
krijf gelijk zin om slapen, mooi foto's vooral met webdesign
Isa van de linden 25 juni 2020 at 16:57
super bedankt