Koud hè? 3 tips om lekker te slapen tijdens koude nachten

18 november 2022

Brrr… koud hè vannacht? Nu de dagen kouder worden staat ons steeds vaker een koud bed te wachten. De verwarming aanzetten dan maar? Dat is geen goed idee (daarover zo meer). Maar wat kan je dan doen? Dit zijn onze 3 tips om lekker te slapen tijdens koude nachten.

Koude nachten? Met dit beddengoed blijf jij lekker warm

koud he in bed, 3 tips om lekker te slapen tijdens koude nachten

 

3 tips tegen kou in bed

 

1. Zet je verwarming uit

De verwarming aanzetten lijkt misschien een snelle en gemakkelijke oplossing om het warmer te krijgen en daardoor sneller te slapen, maar toch is dat niet het geval. Naast de hoge gasprijzen – en het feit dat de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 16-18 graden ligt – zorgt de verwarming voor droge lucht in de slaapkamer. Luchtvochtigheid is heel belangrijk voor een goede nachtrust, en die komt in gevaar als jij je verwarming aan laat staan. Daarom is het zelfs beter om je raam een stukje open te laten staan. De kou die jouw slaapkamer binnenkomt kun je compenseren met de volgende tips.

 

2. Zorg voor een warmer bed

Door een kersenpitkussen of kruik met warm water in bed te leggen, maak je het net wat aantrekkelijker om in je bed te stappen en krijg je het snel warm in bed. Doe dit bijvoorbeeld vlak voordat je je tanden gaat poetsen, zodat er een warm bed op je wacht.

 

3. Kies voor warm beddengoed

Wanneer je het snel koud hebt in bed, kun je er baat bij hebben om eens kritisch te kijken naar je beddengoed. Is je dekbed niet te dik? Of gemaakt van het verkeerde materiaal? Er bestaan namelijk veel dekbedden met een verkoelend effect en je raadt het al: die moet je juist níet hebben. Een dekbed gevuld met dons of veren past misschien beter bij jou. Wij hebben het beste beddengoed voor in de winter al voor jou op een rijtje gezet. Met dit extra warme beddengoed blijf jij lekker warm, zelfs tijdens de koudste avonden en nachten.

Om een koud gevoel te voorkomen kun je een dikker dekbed kiezen, maar ook het materiaal van je dekbedovertrek kan ervoor zorgen dat je heerlijk warm blijft. Een flanellen dekbedovertrek is dan bijvoorbeeld een goed idee. En door de instopstrook van je dekbedovertrek onder je topper of matras te doen, zijn koude voeten in bed verleden tijd!

 

 1. Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  vanaf Special Price 530,-
  100%
 1. Dixxius Bronze Royal Custom Climate Partnerdekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate Partnerdekbed
  vanaf Special Price 220,-

Heb jij het koud in bed? Shop het fijnste beddengoed dat jou zelfs tijdens de koudste nachten lekker warm houdt. 

Bekijk warm beddengoed

Misschien vind je dit ook interessant: