5 zomerse slaaptips om het hoofd koel te houden

Swipe to the left
24 juni 2019 Geen reacties

De zomer is begonnen. En hoe! Deze week mogen we genieten van tropische temperaturen. Wij begrijpen dat je met deze warme dagen een goede nachtrust hard nodig hebt: barbecues, feestjes en festivals vergen volop energie. Daarom delen we de vijf beste zomerse slaaptips, zodat je die warme nachten toch goed doorkomt. Klamme dekens en slapeloze nachten zijn verleden tijd, dat wordt zorgeloos genieten!

35 graden?! Met deze tips ga jij de warmte 's nachts te lijf

Tip 1: Een lauw-warme douche werkt verkoelend
De verleiding is groot om na een warme dag onder een (ijs)koude douche te springen. Doe het niet! Probeer juist met lauw-warm water te douchen, in plaats van de kraan helemaal op de koudste stand te draaien. Je lichaam schrikt namelijk van het ijskoude water op je warme lijf waardoor de bloedvaten vernauwen en je de warmte moeilijker kwijtraakt. Door lauw-warm te douchen gaan je bloedvaten open staan en verlies je gemakkelijker lichaamswarmte. De kans dat je ’s nachts wakker wordt van de warmte zou hierdoor kleiner worden, zo blijkt uit onderzoek.

 

Tip 2: Slaap niet naakt
Hoe warmer het wordt, hoe minder kleding we dragen. Overdag is deze regel prima te hanteren, maar dat geldt niet helemaal voor de nacht. Experts adviseren om tijdens deze warme nachten niet naakt te slapen. Een katoenen t-shirt of hemd ademen en nemen transpiratievocht beter op zodat je je minder plakkerig voelt.

 

Tip 3: Koel, koel, koel
Neem een met koud water gevulde kruik of waterfles mee naar bed. Leg deze in je bed en je koelt gegarandeerd af. Mocht je een kruik of fles toch niets vinden: er bestaan ook verkoelende hoofdkussens met bijvoorbeeld watergel. Deze houden je nek koel tijdens de nacht.

 

Tip 4: Kies ademende materialen
Zweet koelt je af. Het is bedoeld om je lichaam met de weersomstandigheden te laten omgaan. Zorg wel voor de juiste materialen in je slaapkamer, zodat de hitte van je lijf goed weg kan. Kies daarom voor goed ventilerende materialen. Slaap je niet graag zonder deken? Kies dan voor een zomerdekbed met bamboe en een katoenen dekbedovertrek of laken. Katoen ademt, neemt gemakkelijk (transpiratie)vocht op en voelt koel aan. En voor als het echt warm is: er zijn matrassen met een verkoelend effect.

 

Tip 5: Niet te dicht op elkaar
Slaap je samen in een bed? Probeer dan wat verder van elkaar af te gaan liggen. Lichamen geven namelijk warmte af, waardoor het deze week nog warmer aanvoelt.

 

Bonus tip: Geniet, het is zomer!
Vergeet vooral niet te genieten van dit warme weer. Maak je vooral niet te druk en doe alles in een versnelling lager. Stress zorgt ook voor hitte in je lijf dus geniet! Eat, sleep, enjoy, repeat!

 

Wat is jouw tip tegen de hitte?