10 tips om af te rekenen met warme plaknachten

Swipe to the left
11 augustus 2021 Geen reacties

In de zomer genieten we het liefst van warme temperaturen, maar liever niet in de nacht. Dat blijkt uit ons slaaponderzoek onder 1000 deelnemers. Daarvan gaf namelijk meer dan de helft aan de hitte als nummer één slaapfrustratie in de zomer te zien. Benieuwd hoe je afrekent met plakkerige nachten? In deze blog geven we 10 tips.  

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

10 tips voor thuisblijvers – dingen die je wél kunt doen

1. Open ramen en deuren pas in de avond  

Door overdag je ramen en deuren open te zetten, verwelkom je de warmte in je slaapkamer. Geen aanrader! Zet ze daarom pas open wanneer het 's avonds afkoelt en houd overdag de gordijnen dicht. Let hierbij wel op voor muggen. In deze blog delen we 8 tips waarmee jij muggen binnen no time uit je slaapkamer verjaagt.   

 

2. Goed ventilerend beddengoed voor koele zomernachten 

Word jij 's nachts badend in het zweet wakker? Dan is de kans groot dat jouw matras of beddengoed niet voldoende ventileert. Beddengoed met goed ventilerende eigenschappen kan je helpen de frisheid te bewaren. 

3. Neem een lauwwarme douche voor het slapen gaan 

Na een lauwwarme douche gaan je bloedvaten verder open gaan staan en dat betekent dat jouw lichaam sneller zijn warmte kwijt kan. Een koude douche heeft het tegenovergestelde effect en zorgt er dus juist voor dat je het warmer krijgt. 

 

4. Neem een kruik mee naar bed 

Een kruik is toch voor in de winter? Klopt, maar vul de kruik eens met water en ijsklontjes en je hebt de oplossing voor een koele zomernacht in bed. 

 

5. Voorkom verhitte discussies 

Slapen jij en je partner het liefste onder één deken, maar heb jij het altijd warmer of kouder dan je partner? Dan kan het partnerdekbed uitkomst bieden. Met dit dekbed kies je je eigen vulgewicht per kant en bepaal je dus zelf hoe warm jouw kant van het dekbed aanvoelt. 

 

6. Creëer een DIY airco 

Een airconditioning is in de zomer een welkome luxe om een aangenaam slaapklimaat te creëren. Heb je geen airco? Zet bevroren waterflessen voor de ventilator en je kunt direct jouw slaapkamer koelen. 


7. Hete nacht? Kruip niet tegen je partner aan 

Weinig is fijner dan onder de dekens tegen je partner aan te kruipen, maar in de zomer wordt dat wel een grote zweetpartij. Dus zoek elkaars lichaamswarmte niet op en kies ervoor om iets verder uit elkaar te gaan liggen. Misschien wat ongezellig, maar je zult er profijt van hebben! 

 

8. Overdag actief, rust in de avond 

Sporten verhoogt je lichaamstemperatuur en dat is nu net wat je niet wilt op een zomerse avond. Kies daarom in de zomer liever voor een vroege ochtendtraining en neem in de avond jouw welverdiende rust.  

 

9. Blijf voldoende gehydrateerd 

Door overdag genoeg water te drinken blijf je 's nachts voldoende gehydrateerd en voorkom je dat je met dorst wakker wordt. Het liefste kies je in de avond voor een warme kop thee. Dit klinkt misschien wat verwarrend, maar het drinken van warme drank geeft je hersenen het signaal dat je lichaam afgekoeld moet worden.  

 

10. Creëer een fijne sfeer in de slaapkamer 

Met deze tip voorkom je geen plaknachten, maar een goede sfeer in de slaapkamer zorgt wel dat jij sneller in slaap valt. En waar een geurkaars dan zorgt voor net dat beetje extra warmte, is dat bij een geurdiffuser of geurstokjes niet het geval. Ontdek daarom eens onze geurencollectie en dan in het bijzonder geurlijn Summer Nights: met deze fijne geur herbeleef jij elke avond dat ultieme zomerse gevoel. Opeens is die warmte zo verkeerd nog niet! 

 
Heb jij nog tips om het hoofd 's nachts koel te houden? Deel ze in de reacties!