7,5% éxtra voordeel
op de hele collectie

Meest populaire maten dekbedovertrek

De maat van je dekbedovertrek hangt uiteraard af van je dekbed zelf, maar ook van de maten van je bed. Een dekbed en een dekbedovertrek zal over het algemeen langer en breder zijn dan je matras. Zo is je hele bed bedekt, ook als je erin ligt.  De meest populaire en dus ook meest verkochte dekbedovertrekken zijn 140x200 cm, 200x200 cm en 240x220 cm.  Daarnaast vind je in het assortiment ook andere maten, zodat je altijd een keuze kunt maken voor het best passende dekbedovertrek.


Heerlijk slapen onder comfortabele dekbedovertrekken

Je hebt een goed bed met een matras dat geheel is afgestemd op je lichaamsafmetingen en de mate van ondersteuning die je nodig hebt. Een goede nachtrust is voor jou van het grootste belang en je doet er alles aan om 's ochtends echt uitgerust op te staan. Je hebt gekozen voor comfortabele dekbedden en je wilt eigenlijk nooit meer anders.  Wordt het niet eens tijd voor nieuwe dekbedovertrekken?

 

Bij Swiss Sense vind je de mooiste dessins en bovendien kun je dekbedovertrekken in veel maten en materialen bestellen.  Kijk in ons assortiment en raak geïnspireerd.


Hoe groot zijn 1-persoons, 2 persoons en lits-jumeaux dekbedovertrekken?

Een 1-persoons matras heeft als standaard maat 90x200 cm. Het bijpassende dekbed en dekbedovertrek meet dan 140x200 cm.  Voor een twijfelaar met een standaard breedte van 120x200 of 140x200 cm, kun je het beste kiezen voor een dekbedovertrek van 200x200 cm. Een dekbedovertrek van 200x200 cm kan ook op een 2 persoons bed passen, maar dan loop je het risico dat jij of je partner gedeeltelijk onbedekt slaapt. In de zomer zal het geen probleem zijn, maar in de koudere seizoenen wel.

Je kunt daarom beter kiezen voor een lits-jumeaux dekbedovertrek in de maat 240x220 cm of 240x200 cm. Kies je voor een extra lang dekbed en dekbedovertrek, dan weet je zeker dat je van top tot teen onder je dekbed slaapt. Voor degene die echt veel deken willen kunnen ook nog gaan voor een 260x220 variant.


Verschil tussen Nederlandse en Duitse maten

Wanneer je naar de standaard maten in Duitsland en Nederland kijkt zie je een paar verschillen. Vooral bij de 1 persoons maten wijken de maatvoeringen af. Hier is een reden voor.  Een dekbed bestaat uit een vulling en een omhulsel, ook wel tijk genaamd. In Duitsland is het gebruikelijk dat de maat van een dekbedovertrek overeenkomt met een gevulde tijk, terwijl in Nederland de maat van een ongevulde tijk wordt gehanteerd.

 

Omdat een gevulde tijk enigszins bol staat, hoeft een Duits dekbedovertrek minder breed te zijn; het volgt de bolling van het dekbed. Heb je een Duits dekbedovertrek van 135x200 cm, dan komt dit overeen met de Nederlandse 140x200 cm. Daarnaast slapen Duitsers in een 2 persoons bed ook vaak met 2 dekbedden. Voor wat meer ruimte en comfort is de maat 155x220 zeer geliefd.


Stijlvolle dessins voor iedere slaapkamer

Met een smaakvol dekbedovertrek maak je het uiterlijk van je slaapkamer helemaal af. In ons assortiment vind je dekbedovertrekken in verschillende trendy en klassieke kleuren. Denk aan zwart en wit voor een klassieke uitstraling en voor roze en zachte aardetinten voor een meer romantische inrichting. Ook hebben we dekbedovertrekken met aansprekende dessins, zoals bloemen, dieren en geometrische patronen.

 

Heeft je kind ook een bed met dekbed? Trakteer je kinderen dan op mooie kinderdekbedovertrekken met speelse dieren dessins. Ze zullen altijd met veel plezier op tijd naar bed gaan. Mogen ze zelf beslissen? Laat ze online meekijken in ons assortiment en hou ook regelmatig onze aanbiedingen in de gaten.


Welk materiaal overtrek kopen?

Comfortabel en uitgerust slapen hangt ook af van de materiaalkeuze van je dekbedovertrek.  Een katoenen dekbedovertrek zorgt voor een goede ventilatie en is vochtabsorberend, zodat je niet snel oververhit en nat van het zweet wakker wordt. Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedovertrekken.

 

Het voelt comfortabel aan en is gemakkelijk in de wasmachine te reinigen. In de wintermaanden zal een dekbedovertrek van flanel extra warm en comfortabel aanvoelen. Hou je van een luxueus gevoel, dan is er eigenlijk niets zo heerlijk als een satijnen dekbedovertrek.  In ons assortiment vind je ook prachtige dekbedovertrekken van linnen en van uiterst zacht zijde.