Binnenveringsmatras bij Swiss Sense

Een goede nachtrust begint bij een goed matras. De zoektocht naar het juiste matras kan een hele opgave zijn. Er zijn ook zo veel verschillende mogelijkheden, waardoor het lastig is het juiste matras te kiezen.

 

Elke matrassoort heeft zijn eigen kenmerken. In de basis zijn er twee type matrassen: volkern matrassen en geveerde matrassen.

 

 • Volkern matrassen: bevatten geen veren, maar zijn volledig gevuld met latex of een ander schuimmateriaal zoals koudschuim of traagschuim.
 • Geveerde matrassen: bevatten veren die aan elkaar vast zitten of los van elkaar geplaatst zijn. Ook wel binnenveringsmatras genoemd.

Verschillende mogelijkheden binnenvering matras

Een binnenveringsmatras biedt een goede ondersteuning en is ventilerend. Een matras met vering is opgebouwd uit veren die aan elkaar vast zitten of los van elkaar geplaatst zijn. Binnen de categorie ‘geveerde of binnenvering(s) matrassen’ zijn er verschillende keuzes.


Bonellvering

Bij een bonell-geveerd matras zijn de veren vaak aan elkaar verbonden en hebben de vorm van een zandloper. Matrassen met bonellveren ventileren erg goed maar hebben geen aparte zones voor schouders en heupen.

Pocketvering

Bij een pocketveermatras staan de veren los van elkaar. Deze zijn omhuld met een zakje en zijn tonvormig. De pocketveren zijn van gelijke hoogte, zijn aan elkaar verbonden en kunnen los van elkaar bewegen, wat het matras verfijnder in zijn comfortbeleving maakt.

Interactieve pocketvering

Een matras met interactieve pocketvering bevat comfortveren in combinatie met kleine stabiliteitsveren. Hiermee bereik je het maximaal haalbare in comfort en stabiliteit. Interactieve pocketvering is, door de ideale combinatie in vering, uiterst geschikt voor tweepersoonsmatrassen.


Hardheden van matrassen

Veel pocketvering matrassen zijn voorzien van comfortzones, waarbij je lichaam extra ondersteuning krijgt door bepaalde delen van het matras. Comfortzones bevinden zich bij belangrijke drukpunten, zoals bij de schouders en heupen. Matrassen met een pocketvering kern bevatten het over het algemeen 7 of 9 comfortzones. Door de juiste ondersteuning bij deze drukpunten wordt je lichaam tijdens je slaap minder belast en lig je prettiger.

 

Het aantal veren in de matras kern bepalen ook de hardheid van het matras. Naast de comfortzones is ook het aantal veren per m2 belangrijk voor de juiste ondersteuning. Matrassen komen in diverse hardheden. Hoe meer veren het matras bevat, hoe harder het ligcomfort. Welke hardheid voor jou het beste is, hangt af van je gewicht, postuur en slaaphouding. Dit in combinatie met jouw wensen en voorkeuren zorgt voor de juiste samenstelling van jouw matras.


Populaire modellen

 1. Omkeerbaar matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  vanaf Special Price 229,-
 1. Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 204,-
 1. Gazella Comfort I Pocketvering Matras 1+1 gratis
  Gazella Comfort I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 529,-

Matrassen met comfortabele afdeklaag 

Een binnenveringsmatras is voorzien van een afdeklaag. Er zijn diverse soorten afdeklagen, zoals polyether, koudschuim, traagschuim en latex. De verschillende afdeklagen hebben andere eigenschappen. De geleidelijke ondersteuning van het matras in combinatie met de juiste afdeklaag bepalen jouw ideale ligcomfort.


Binnenveringsmatras in populaire afmetingen

Binnenveringsmatrassen zijn er in vele soorten en maten. Door de grote verschillen kan er een enorm verschil zijn in prijs, kwaliteit en comfort. Hoe meer veren en slagen in de veer, des te beter de drukverdeling en stabiliteit. Populaire afmaten van (binnenverings)matrassen zijn eenpersoonsmatrassen van 90x200, maar ook gangbare maten als 140x200, 160x200 en 180x200. 

 

Een binnenveringsmatras kun je gemakkelijk online kopen. Raadpleeg ook eens onze matraswijzer om te zien welk matras bij jou past. Hier lees je precies waar je op moet letten bij het kopen van een matras. Om er zeker van te zijn dat je het juiste matras vindt, geven we je graag persoonlijk advies in onze winkels. Kom proefliggen en ontdek welk matras perfect bij jou past. Onze ervaren slaapadviseurs staan voor je klaar.