5 tips om Blue Monday moeiteloos door te komen

Swipe to the left
17 januari 2020 1 comment

De meest deprimerende dag van het jaar. Dé dag waarop je het liefst de hele dag in je bed blijft liggen met een warm dekbed over je heen. Met een serie, kopje thee en wat lekkers. Maar helaas… Het blijft een maandag, dus tijd om je bed uit te stappen en ervoor te gaan! We geven je graag een duwtje in de goede richting, daarom delen we in deze blog 10 tips om Blue Monday goed door te komen.

5 tips om Blue Monday moeiteloos door te komen

Een goed begin is het halve werk

Vandaag is de perfecte dag om te leven onder het motto “Good food is good mood”. Begin de dag daarom met een lekker en gezond ontbijtje. In deze blog hebben we onze 3 favoriete, kruimelvrije ontbijtjes op een rijtje gezet. Kruimelvrij, zodat je ze heerlijk in bed kunt opeten. Nog heel even tijd rekken voordat de dag écht begint dus.

 

Wees niet te streng voor jezelf

Lukt het niet met je goede voornemens? Ga je toch wat minder vaak naar de sportschool dan eigenlijk je bedoeling was? Spijt dat je dat ene stukje taart gegeten hebt? Of wilde je eerder naar bed, maar val je toch telkens terug in je oude gewoontes? Verandering is in het begin altijd lastig, dus wees niet te streng voor jezelf. Doe het rustig aan, maar geef niet op en ga ervoor!

 

Zoek het daglicht op

Wist je dat daglicht een grote invloed heeft op je humeur? Als het donker is, komt er melatonine vrij in je lichaam. Dit hormoon zorgt ervoor dat je slaperig wordt en minder energie hebt. Wordt het weer lichter, dan stopt deze productie van melatonine en voel je je opgewekter. Dus blijf niet binnen zitten piekeren, maar trek erop uit en neem een wandeling. Zo voel je je de hele dag fris en fruitig.

 

Altijd blijven lachen

Heb je ooit gehoord van lach-therapie? Deze therapie is gebaseerd op het idee dat lachen een positief effect heeft op je stemming, zelfs als je helemaal niet vrolijk bent. Wanneer je lacht komen er namelijk hormonen vrij in je lichaam: endorfine. Deze hormonen worden niet voor niets feel good hormonen genoemd, want ze zorgen ervoor dat je je vrolijker voelt. Altijd blijven lachen dus!

 

Ga op tijd naar bed

Je hebt het vast al eens gemerkt: hoe minder je slaapt, des te prikkelbaarder je bent. Daarnaast voel je je minder energiek en zie je alles wat somberder in. Zorg er dus voor dat je goed slaapt. In deze blog delen we wat tips. En, mocht je nou echt moeite hebben met de meest deprimerende dag van het jaar… Hoe eerder je gaat slapen, des te eerder de dag voorbij is.

5 tips om Blue Monday moeiteloos door te komen

Winactie!

Om jouw Blue Monday nog beter te maken geven we (heel toepasselijk) het blauwe dekbedovertrek Beddinghouse Basic weg in afmeting 240x200cm. Wil jij kans maken? Laat dan onder deze Facebookpost in een reactie weten wat jij doet om Blue Monday door te komen.

Ina 20 januari 2020 at 21:38
Lekker stukje, chocolade eten. Op tijd naar bed. In contact blijven met moeilijke mensen En ja ik heb vanmiddag gras gemaaid.Dus gelijk het blad uit de tuin.