Hoe slaapt een aap?

5 oktober 2018

Verhaaltjes voor het slapengaan | Swiss Sense

Wat is het stil in de dierentuin

Daar lopen Pim en Suus dan samen. In de dierentuin. Wat is het stil en gek nu er helemaal niemand anders is. Ze zijn helemaal alleen met de dieren. Af en toe horen ze een geluid dat ze nog nooit eerder gehoord hebben. Is het geluid van een dier? Ze gaan op zoek naar de apen. Ze lopen langs de leeuwen en de tijgers. Hoe slapen leeuwen en tijgers? Daar gaan ze straks ook nog heen, maar eerst naar de apen! Zouden de apen allemaal een eigen bed hebben? Snurken apen?

De apen slapen bijna net zoals mensen

Heel zachtjes lopen Pim en Suus het huis van de apen binnen. Ze willen de apen natuurlijk niet wakker maken. Pim en Suus kijken goed rond. De apen hebben geen echt bed. Maar als ze goed kijken zien ze alle apen op verschillende plekken liggen.

 

Sommige hangen slapend in de boom, maar de meeste hebben allemaal een eigen bedje op de grond gemaakt van stro. Een lekker warm nestje. De ene aap is er helemaal ingekropen. Van een andere aap hangen zijn armen en benen uit het nest. Pim zegt tegen Suus dat hij ook wel eens met zijn armen uit bed ligt! Eigenlijk lijken wij ook wel een beetje op apen vindt Suus. Sommige apen hebben van stro een soort dekentje gemaakt. En als ze heel goed luisteren horen ze de apen ademen en zelfs een beetje snurken, net als Pims papa!

Op naar de slapende giraffen

Pim heeft het fototoestel van papa meegenomen en maakt nog een mooie foto van de slapende apen. Alle foto’s van de verschillende slapende dieren laten ze dan in de klas zien. Dan kunnen alle andere kinderen en de juffrouw leren hoe de verschillende dieren slapen. Wat een goed idee! De foto is gemaakt en Suus en Pim laten de apen rustig doorslapen. Op naar de giraffen. Hoe slapen giraffen?

 

Meer lezen? Lees hier alle verhaaltjes.

Brandon L. 2 april 2022 at
Super verhaal heb echt nachten van wakker gelegen zo inspirerend
Adolf 25 juli 2022 at
Ha man echr kkr dik net als je mieder virned
johnny sins 8 december 2022 at
echt ik wilde echt weten hoe die niggas slapen
Edvin de Wit 27 december 2022 at
Zalige tekst! Wel erg rascistische benamingen voor getinte mensen. Daarna is het bodyshamen van de apen ook niet oke. Dit is een minpuntje, vond ik zelf. Mvg, Edvin
Mis khalifa 29 januari 2023 at
Kanker zeg negers. Slapen zoals mij?!
Melih Zafer 19 april 2023 at
Smash
Laat hier je reactie achter