6 tips om van je (nieuwe) slaapkamer de fijnste plek in huis te maken

3 augustus 2021

Je slaapt het beste in een slaapkamer waar jij je helemaal thuis voelt. Door je te omringen met de mooiste herinneringen of te gaan voor een goed bed dat jou op het lijf geschreven is, zet je goede eerste stappen. Maar wat kun je nog meer doen? In deze blog delen we een aantal tips om van jouw slaapkamer de plek te maken waar jij je helemaal thuis voelt.

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

6 tips om van je (nieuwe) slaapkamer de fijnste plek in huis te maken

Tip 1: Net verhuisd? Begin met de slaapkamer

Van plan om snel te blijven slapen in je nieuwe woning? Begin dan met het inrichten van de slaapkamer. Na een drukke dag is dit de plek waar je volledig tot rust komt en oplaadt voor een volgende klusdag. Met tip 2 komt dat vast helemaal goed.

 

Tip 2: Kijk kritisch naar je inrichting

Past de inrichting van jouw slaapkamer nog bij jou? De inrichting van jouw slaapkamer zegt veel over jou als persoon. Neem je slaapkamer daarom eens in de zoveel tijd onder de loep. Welke spullen heb je fijne herinneringen aan? Verplaats eens iets, neem afscheid van spullen en koop eens wat nieuws. Met deze 4 stappen richt je jouw slaapkamer in een handomdraai in.


Tip 3: Ga voor een andere muurkleur

Kleuren hebben invloed op onze gemoedsstand. Geef jouw slaapkamermuur daarom eens een ander kleurtje. Welke kleur past het beste bij jou? Ga jij voor au naturel of juist voor meer kleur? Laat je inspireren door deze slaapkamers van onze klanten.


Tip 4: Voorkom lege ruimtes

Lege ruimtes in de slaapkamer kunnen een onrustig gevoel geven. Zet bijvoorbeeld een plant in de hoek van de kamer, dit zorgt ook nog eens voor een schonere lucht. Met wat kaarsen maak je de boel echt gezellig en knus. Kies bijvoorbeeld voor een ontspannende geurkaars.


Tip 5: Creëer een plekje voor jezelf

Jouw slaapkamer is de plek om tot rust te komen. Maar ook de uitgelegen plek om even tot jezelf te komen op een drukke dag. Creëer een fijne plek voor jezelf waar je lekker kunt ontspannen en waar even helemaal niets hoeft. Maak van jouw bed een echte relaxplek door comfortabele sierkussens toe te voegen. Maak het momentje voor jezelf helemaal af met een heerlijke geur uit onze Moments collectie.  


Tip 6: Gun jezelf de tijd om te wennen

Wanneer je net in een nieuwe woning intrekt is het logisch dat je je nog niet meteen thuis voelt. Gun jezelf dan vooral ook de tijd om te wennen. Creëer een plekje voor jezelf waar je eventjes kunt terugtrekken. Een plek waar jij je thuis voelt en helemaal jezelf kunt zijn.

 

Ben je net bij je partner ingetrokken? Zet dan bijvoorbeeld een leuke foto neer van jullie samen, of kies een dekbedovertrek uit die jullie beiden leuk vinden. Zo maak je van jouw slaapkamer letterlijk jouw thuis. Uiteindelijk komt het vast goed, zeker met de tip ‘beleef mooie momenten’.  


Bonus tip: Beleef mooie momenten

Mooie herinneringen in de slaapkamer zorgen ervoor dat je je sneller thuis voelt. Dus beleef mooie momenten: pak eens uit met een ontbijtje op bed, houd een kussengevecht, of versier de hele slaapkamer met romantische kaarsjes. Succes gegarandeerd!

 

Wat geeft jou het gevoel van thuis komen in jouw slaapkamer? Deel jouw tips via een reactie en inspireer anderen.

Laat hier je reactie achter