Top 5: Dit zijn de grootste zomerfrustraties in bed

30 juli 2021

Tot laat in de avond tafelen met vrienden, barbecueën met de familie of lekker zonnen op het strand. De zomer kan niet lang genoeg duren. Maar de zomer brengt ook de nodige frustraties mee naar onze slaapkamers. In ons slaaponderzoek vroegen we 1000 mensen naar hun grootste slaapfrustraties in de zomer.


Benieuwd naar de resultaten? In deze blog delen we de top 5.

10 tips voor thuisblijvers – dingen die je wél kunt doen

5. Partner, huisgenoten of kinderen die niet kunnen slapen  

Een kwart van de mensen die deelnamen aan ons zomeronderzoek gaf aan last te hebben van hun partner, huisgenoten of kinderen die niet kunnen slapen vanwege de hitte. Daarmee verdient deze frustratie een vijfde plek in onze lijst met grootste zomerfrustraties in bed 

 

4. Niet zonder dekbed kunnen slapen 

Slaap jij onder een dekbed, ook al is het stikheet in de slaapkamer? Je bent niet de enige! Dit geldt namelijk voor 29% van de deelnemers. Hoewel zij met tropische temperaturen wel degelijk liever zonder dekbed zouden slapen, vallen ze simpelweg niet in slaap. Kan jij ook niet zonder dekbed slapen? Bekijk dan eens onze goed ventilerende zomerdekbedden 

 

3Lawaai van buiten 

Het is heerlijk weer buiten en blijft langer licht. Dus blijven we vaak langer op om nog meer uit onze dag te halen. Tot overlast van buurtgenoten die al lekker op een oor liggen. Lawaai van buiten is voor een derde (35%) van de mensen een zomerse irritatie.  

 

2Muggen in de slaapkamer 

Lig je net te slapen, word je wakker van dat akelige gezoem naast je oor. Ja hoor weer een mug! Zo’n 35% van de Nederlanders geeft aan dat ze in de zomer regelmatig uit hun slaap gehouden worden door muggen. Opvallend is dat de meerderheid (54%) van de vijftigplussers helemaal geen last heeft van deze insecten. Lees hier 8 tips om muggen uit jouw slaapkamer te verjagen.

 

1Hitte in de slaapkamer 

De grootste slaapfrustratie in de zomer is toch wel de hitte. 54% van de van de deelnemers aan het onderzoek, geeft aan hier regelmatig last van te hebben. 39% geeft zelfs aan hierdoor wakker te liggen. Benieuwd wat je er tegen doet? Lees dan deze blog.

Andere zomerfrustraties in de slaapkamer zijn: moeite hebben met dat het later donker en eerder licht is in de zomer (22%) en één op de vijf mensen geeft aan moeite te hebben met de warmte omdat hun kind, huisgenoot of partner tegen hen aankruipt.  

 

Hoe zit het eigenlijk bij jou? Wij zijn benieuwd naar jouw grootste slaapfrustratie in de zomer. Deel ‘m in de reacties!  

Laat hier je reactie achter