10 weetjes over verschillende slaapgewoonten in de wereld

Swipe to the left
20 januari 2020 Geen reacties

Slapen is slapen, toch? Iedereen gaat ’s avonds naar bed en staat ’s ochtends weer op. Think again! Elk land heeft zijn eigen gewoonten, ook als het om slapen gaat. In deze blog hebben we 10 weetjes op een rijtje gezet. Weetjes die op één of andere manier te maken hebben met slapen. Waar je misschien niets aan hebt, maar die te leuk zijn om niet te delen.

10 weetjes over verschillende slaapgewoonten in de wereld

Wist je dat ...

 

... Nederlanders het langst slapen van allemaal? Wij liggen namelijk gemiddeld 8 uur en 12 minuten op bed. Japanners hebben met 7 uur en 24 minuten de minste nachtrust.

 

...  het in Japan heel normaal is om een powernap te doen op het werk? Zij zien het zelfs als een goed teken wanneer iemand een powernap nodig heeft. Dat zou namelijk betekenen dat diegene een harde werker is. Ze hebben er zelfs een speciaal woord voor: inemuri. Dat betekent 'slapend aanwezig zijn'.

 

...  er nergens ter wereld zo veel naakt geslapen wordt als in Engeland? 33% van de Engelsen slaapt naakt. In de rest van de wereld ligt dit percentage een stuk lager. Toch is het wel aan te raden: wanneer je naakt slaapt wordt je lichaamstemperatuur makkelijker gereguleerd.

 

...  de meeste mensen in Duitsland en Scandinavië onder twee éénpersoons dekbedden slapen? In vrijwel alle andere landen ter wereld slapen stellen onder één groot dekbed.

 

...  de Aboriginals in Australie graag in groepen slapen? Ze liggen in lange rijen naast elkaar. De vrouwen en kinderen in het midden, de mannen aan de uiteindes om hen te beschermen.

 

...  Nederland het enige land is met een instopstrook aan het dekbedovertrek? Dat is het stukje stof aan het einde van je dekbedovertrek. Nederlanders stoppen deze gewoonlijk onder hun topper of matras, omdat zij gemiddeld wat langer zijn en een hekel hebben aan koude voeten in bed.

In Duitsland hebben dekbedovertrekken een rits aan de onderkant; in Engeland en Frankrijk worden vooral knopen gebruikt.

 

...  inwoners van Indonesië de gewoonte hebben om te gaan slapen wanneer ze in een stressvolle situatie zitten? En misschien moeten we dit allemaal eens proberen; het blijkt namelijk dat diep slapen ervoor zorgt dat je stress vermindert of zelfs verdwijnt.

 

...  de perfecte powernap 90 minuten duurt en je deze het beste tussen half 2 en half 4 ’s middags kunt nemen? Dit is bewezen door NASA. In deze blog lees je er alles over.

 

...  het ‘schoonheidsslaapje’ echt bestaat? Zweedse onderzoekers toonden aan dat mensen ouder worden geschat en minder aantrekkelijker gevonden worden naarmate ze korter slapen.

 

...  veel Amerikanen met hun huisdier in bed slapen? Ruim 71% van de Amerikanen geeft aan dat hun huisdier wel eens bij hem of haar op bed heeft geslapen. In deze blog leggen we je uit waarom het niet eens zo’n slecht idee is om met je huisdier op je slaapkamer te slapen.