Goedkope matrassen bij Swiss Sense

In de zoektocht jouw ideale matras kom je diverse soorten en maten tegen. Daarnaast merk je al snel het grote prijsverschil bij al die verschillende soorten matrassen. Bij Swiss Sense vind je matrassen die geschikt zijn voor jouw lichaam en ligcomfort, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Heb je een kleiner budget? Ook dan vind je bij Swiss Sense een geschikt matras.

De goedkoopste matrassen

Bonell-matrassen en matrassen uit polyether zijn de goedkoopste matrassen, maar zijn ook minder kwalitatief. Een goedkoop matras biedt dus meestal niet de beste ondersteuning biedt voor jouw lichaam.

Voor- en nadelen van bonellvering

Voordelen

Bij een bonell-geveerd matras zijn de veren vaak aan elkaar verbonden en hebben ze de vorm van een zandloper. Afhankelijk van het type afdeklaag hebben matrassen met bonellvering een goed ventilerend vermogen.


Nadelen


Bonell-matrassen hebben geen aparte comfortzones voor je schouders en heupen en bieden daarom vaak niet de juiste ondersteuning. Dit type matras is dan ook niet geschikt voor mensen met lichamelijke klachten of ongemakken.

Voor- en nadelen van polyether

Voordelen

Polyether matrassen zijn betaalbaar en van goede kwaliteit, omdat polyether een goedkoop materiaal is. Het synthetische schuimmateriaal is licht en buigzaam en heeft een goed ventilerend vermogen.


Nadelen


Een matras van polyether is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten of behoefte aan extra ondersteuning of ligcomfort. In het assortiment bij Swiss Sense vind je geen polyether matrassen, omdat we de kwaliteit daarvan niet kunnen waarborgen.

Kortere levensduur

De levensduur van een matras verschilt per type en is sterk afhankelijk van mate van gebruik en hoe goed je ze onderhoudt. Een goedkoper matras - zoals polyether - gaat zo’n 4 tot 6 jaar mee. Omdat polyether een synthetisch en licht materiaal is, slijten de matrassen sneller. Bonellvering-matrassen zijn ook relatief goedkoop en gaan iets langer mee, zo’n 6 tot 8 jaar.

 

Goedkope matrassen zijn minder kwalitatief, waardoor er sneller kuilvorming ontstaat en het ligcomfort achteruitgaat. Een matras met een lagere prijs is niet altijd de beste optie voor jou. Ga altijd op zoek naar de matras met een goede prijs-kwaliteitsverhouding die past bij jouw slaapbehoeften en -wensen. Bij Swiss Sense bieden we betaalbare koudschuimmatrassen en pocketveringmatrassen aan die een prima ligcomfort garanderen.

Goedkope matrassen van hoge kwaliteit bij Swiss Sense

Een goed matras kan je bekijken als een investering in je lichaam. Hoewel een lage prijs vaak verleidelijk is, gaat een goedkoop matras niet altijd lang mee en biedt het geen optimaal slaapcomfort. In de Simplr-collectie bij Swiss Sense vind je betaalbare pocketvering- en koudschuimmatrassen met een lange levensduur: een pocketveringmatras gaat al snel 8 tot 10 jaar mee en een koudschuimmatras zelfs 12 tot 15 jaar. Met die levensduur haal je de investering er al snel uit én vergroot je je slaapcomfort.

Populaire modellen

 1. Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 204,-
 1. Omkeerbaar matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  vanaf Special Price 229,-
 1. Gazella Breeze I Pocketvering Matras 1+1 gratis
  Gazella Breeze I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 629,-

Goedkoop matras voor jouw lichaam

Op zoek naar een betaalbaar matras die voldoet aan jouw slaapwensen en -voorkeuren? Bij Swiss Sense vind je verschillende types matrassen, voor elk type slaper. De prijzen zijn heel uiteenlopend en hangt sterk af van het gebruikte materiaal: de meest betaalbare matrassen zijn pocketvering-, traagschuim- of koudschuimmatrassen.

Goedkope Matrassen | Pocketvering

Pocketvering

Pocketveringmatrassen bestaan uit metalen veren die afzonderlijk van elkaar verpakt zijn in zogenoemde pockets (zakjes). Iedere veer kan daardoor onafhankelijk bewegen en reageren op het gewicht van je lichaam. Veel pocketveringmatrassen bestaan uit 5, 7 of 9 zones. Elke zone heeft een aparte hardheid, die goed aansluit op specifieke lichaamsdelen. Daarnaast ventileert een pocketveringmatras erg goed.

Goedkope matrassen | Traagschuim

Traagschuim

Een traagschuimmatras kenmerkt zich door een hoog ligcomfort en het dankt zijn naam aan de langzame reactie van het schuim. Wanneer je het matras indrukt komt ze langzaam weer omhoog. Op plekken waar het matras in contact komt met lichaamswarmte, wordt ze zachter. Een traagschuimmatras zorgt voor een goede verdeling van je lichaamsgewicht over het oppervlak, maar ventileert minder goed. Omdat de kern van een traagschuimmatras ondersteunend moet zijn, bestaat die uit koudschuim of pocketvering.

Goedkope matrassen | Koudschuim

Koudschuim

Koudschuim is een zeer stevig, comfortabel en hoogwaardig schuim met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. De hoeveelheid koudschuim die in een matras is verwerkt wordt aangegeven via de HR-waarde. Hoe meer koudschuim, hoe hoger de HR-waarde. Goedkopere koudschuimmatrassen zullen een HR-waarde van 30 á 40 hebben. Duurdere koudschuim matrassen hebben vaak een HR-waarde van 60 á 65.

Goedkope matrassen in alle afmetingen

Naast de gebruikte materialen, bepalen ook de afmetingen van je matras de prijs: hoe groter het matras, hoe meer materiaal nodig is en hoe duurder het wordt. In de Simplr-collectie bij Swiss Sense vind je betaalbare matrassen in verschillende afmetingen: van 70x200 cm tot 160x200.

Hulp nodig bij je keuze?

Ben je er nog niet helemaal uit welk matras voor jou geschikt is? We adviseren je graag in een van onze winkels. Onze slaapadviseurs helpen je in je zoektocht naar het beste matras. Liever online advies? Raadpleeg de matraswijzer.