Hemelvaartsacties
tot 20% éxtra voordeel
Dag
Uur
Min
Sec
Queensize Bedden - Header

Queensize Bedden


Waar komt de term “queensize bed” vandaan?

Het queensize bed is ontstaan als aanvulling op de reeds bestaande afmetingen, waaronder de kingsize. Toen er een kleinere variant van de kingsize gemaakt werd, kreeg deze afmeting de naam “queensize”. Er wordt gezegd dat de oorsprong van kingsize en queensize bedden in de zeventiende eeuw ligt, een eeuw die ook wel “de eeuw van de grootse bedden” wordt genoemd. In die tijd leefde de Franse koning Louis XIV die naar verluidt 413 luxe en grote bedden met fluwelen gordijnen en gouden borduursels in zijn bezit had. Naar hem werd dan ook het eerste grote, luxe bed vernoemd: kingsize. De queensize was een formaat dat later werd geïntroduceerd. Dit is een iets kleinere variant met dezelfde luxe uitstraling als een kingsize bed. De boxspring collectie van Swiss Sense is over het algemeen verkrijgbaar in zowel kingsize als queensize varianten.

Welke afmetingen horen bij een queensize boxspring?

Een queensize boxspring is een tweepersoons bed dat in Nederland 160 centimeter breed en minimaal 200 centimeter lang is. Hiermee is het groter dan de gemiddelde boxspring voor twee personen, maar kleiner dan de kingsize boxspring. In vrijwel ieder land worden andere afmetingen voor een queensize bed gehanteerd en die kunnen onderling flink verschillen. Dit zorgt vaak voor verwarring. In Engeland en Ierland zijn de queensize bedden kleiner dan in Nederland, terwijl die in Amerika wat groter zijn. Een kingsize bed in Engeland is bijvoorbeeld even groot als de Amerikaanse queensize.

Queensize Bedden - Merken

Wat is het verschil tussen queensize en kingsize?

Het grootste verschil tussen een queensize en kingsize boxspring is de afmeting. Een queensize boxspring is over het algemeen 160 centimeter breed , terwijl een kingsize boxspring 180 centimeter breed is. De 160x200 variant is over het algemeen de populairste afmeting. Dat wil echter niet zeggen dat de 180x200 niet vaak wordt gekocht. Met deze afmetingen zijn ze beide groter dan de gemiddelde tweepersoons boxspring, die 140 centimeter breed is. Wat betreft de lengtemaat zijn de queensize en kingsize aan elkaar gelijk: beide varianten hebben een lente die varieert van 200 tot 220 centimeter. Over het algemeen zijn kingsize bedden door de grotere afmetingen wat duurder dan queensize bedden.

 

Voor wie zijn deze bedden het meest geschikt?

Een queensize bed is het meest geschikt voor mensen die een wat kleinere slaapkamer hebben, maar wel het genot van een breder tweepersoons bed willen ervaren. Ook is een queensize bed geschikt voor mensen die behoefte hebben aan meer leefruimte in hun slaapkamer. Ben je wat breder en vind je een kingsize bed te duur? Dan is een queensize bed een goed alternatief. Je kunt je hier ’s nachts gemakkelijker op bewegen dan op een normaal tweepersoons bed.

 1. Boxspring Home 180 Keuze van Swiss Sense 15% voordeel
  Boxspring Home 180
  Regular Price  2.090,- Special Price  1.590,-
 1. Boxspring Home 340 15% voordeel
  Boxspring Home 340
  Regular Price  2.890,- Special Price  2.390,-
 1. Boxspring Home 400 15% voordeel
  Boxspring Home 400
  Regular Price  3.340,- Special Price  2.840,-