Queensize Bedden - Header

Queensize Bedden


Waar komt de term ‘queensize bed’ vandaan?

Het queensize bed is ontstaan als aanvulling op bestaande afmetingen, zoals kingsize. Volgens de legende ligt de oorsprong van kingsize en queensize bedden in de zeventiende eeuw, of ‘de eeuw van de grootste bedden’. De Franse koning Louis XIV zou in die tijd maar liefst 413 luxueuze, grote bedden met fluwelen gordijnen en gouden borduursels in zijn bezit hebben gehad. Het eerste grote luxe-bed kreeg dan ook de toepasselijke, koninklijke naam ‘Kingsize’. Later werd de iets kleinere variant met dezelfde luxueuze look geïntroduceerd: het ‘queensize’ bed. In de boxspring-collectie bij Swiss Sense vind je zowel kingsize als queensize varianten.

Welke afmetingen heeft een queensize bed?

In België en Nederland is een queensize bed een tweepersoonsbed van 160 cm breed en minimaal 200 cm lang. Het is dus groter dan de gemiddelde boxspring voor twee personen, maar kleiner dan een kingsize boxspring. Hét exacte formaat van een queensize bed is moeilijk te definiëren: in zowat elk land worden andere afmetingen gehanteerd en die kunnen onderling flink verschillen. Dit zorgt dan ook vaak voor verwarring. In Engeland en Ierland zijn de queensize bedden kleiner dan in België en Nederland, terwijl ze in Amerika net groter zijn. Ter illustratie: een kingsize bed in Engeland is even groot als de Amerikaans queensize.

Queensize Bedden - Merken

Wat is het verschil tussen queensize en kingsize?

Het grootste verschil tussen een queensize en een kingsize bed is dus de afmeting: een queensize boxspring is meestal 160 cm breed, terwijl een kingsize boxspring 180 cm breed is. De afmetingen van een queensize-bed (160x200 cm) zijn over het algemeen het meest populair, maar ook kingsize (180x200 cm) wordt vaak gekozen. De lengte van een queensize en kingsize bed is hetzelfde: beide varianten zijn beschikbaar met een lengte van 200 tot 220 cm. Wat wel verschilt bij beide bedden is de prijs: omdat een kingsize bed groter is, is het meestal duurder dan de queensize-variant.

 

Voor wie is een queensize bed het meest geschikt?

Is je slaapkamer aan de kleine kant, maar vind je het wel belangrijk om voldoende plaats te hebben in bed? Dan is een queensize bed perfect voor jou. Een queensize bed biedt door zijn ruime afmetingen wat meer slaapcomfort dan een normaal tweepersoonsbed, maar neemt niet te veel plaats in beslag. Zo hou je nog voldoende ruimte over in je slaapkamer. Heb je een grote slaapkamer? Dan kan je kiezen voor een kingsize bed van 180x200 cm.

 

Slaap als een koning(in) in de bedden van Swiss Sense

Of je nu kiest voor queensize, kingsize of een kleiner bed: de bedden van Swiss Sense bieden altijd royaal slaapcomfort. Wil je slapen als een koning(in)? Hou bij het kiezen van jouw bed of boxspring dan rekening met je lichamelijke wensen, je lichaamsbouw en je slaaphouding. De matraswijzer of topmatraswijzer helpen je daarbij op weg. Voor extra advies op maat kan je terecht bij onze slaapexperts, online of in de winkel.