Hemelvaartsacties
tot 20% éxtra voordeel
Dag
Uur
Min
Sec

Topper draaien en keren

Het gebruik van een topper kan de levensduur van je boxspring aanzienlijk verlengen. Een topper biedt niet alleen een hoog ligcomfort, het beschermt ook je boxspring door druk te verminderen en door vocht en andere afvalstoffen te absorberen. De veerkracht van je boxspring kan zo langer worden behouden.

 

Om te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je boxspring, is het belangrijk dat je topper regelmatig wordt gedraaid en gekeerd. Wij adviseren om je topmatras een keer per maand, maar minimaal vier keer per jaar te draaien.

   

Waarom moet je een topper draaien en keren?

Door je topmatras regelmatig te draaien en te keren zorg je ervoor dat je niet elke nacht dezelfde plekken van je topmatras belast. Je verdeelt de druk zo meer over de gehele topper waardoor je kuilvorming voorkomt. Voor je jouw topper gaat draaien of keren is het verstandig om eerst na te gaan of dit met jouw type topper wel kan. Niet elk type topper kan namelijk gedraaid of gekeerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld een split-topper niet draaien omdat dan de split van het hoofdeinde aan het voeteneinde komt te liggen.

Hoe draai en keer je jouw topper om?

De topper draaien

Bij het draaien van de topper wissel je eigenlijk alleen het hoofdeinde om met het voeteneinde. Daarbij blijf je wel op dezelfde kant van het topmatras slapen. Om de topper te draaien, leg je de topper eerst dwars op je bed. Daarna draai je de topper nog een kwartslag zodat het hoofdeinde nu het voeteinde is geworden en andersom. Voor dit proces maakt het in principe niet heel veel uit of je nu een koudschuim topper of traagschuim topper hebt.

Topper draaien Topper draaien
  1. 1. Huidige positie
  2. 2. Draai de topper om, zodat hoofd- en voeteinde wisselen
  3. 3. Nieuwe positie

De topper keren

Bij het keren van je topper, wissel je de kant waarop je ligt om voor de andere kant van de topper. Om de topper zo makkelijk mogelijk te keren, leg je de topper eerst dwars op het bed. Zet vervolgens het topmatras op de kant en laat het daarna langzaam op de andere kant neerkomen. Als laatste draai je de topper, zodat deze weer goed op je bed komt te liggen en je hoofd- en voeteneinde ook zijn gewisseld.

Topper keren Topper keren
   
  1. 1. Huidige positie
  2. 2. Draai de topper, zodat deze dwars op je bed ligt
  3. 3. Til je topper op en zet deze op de kant
  4. 4. Laat de topper langzaam naar de andere kant zakken
  5. 5. Draai de topper nog een keer, zodat deze goed op het bed ligt en ook hoofd- en voeteinde zijn gewisseld