Een twijfelaar matras bij Swiss Sense

Bij Swiss Sense bieden we matrassen in verschillende afmetingen. Matrassen van 120x200cm en 140x200cm worden veelal twijfelaar matrassen genoemd. De breedte van een twijfelaar zit tussen een één- en tweepersoonsmatras in. Uiteindelijk gaat het om de afmeting die voor jouw bed geschikt is. De breedte van je bed bepaalt de breedte van het matras, of dit nu 120cm of 140cm breed.


Wat is een twijfelaar matras?

Een twijfelaar matras is dus niets minder dan een verzamelnaam voor de afmeting van een matras tussen eenpersoons- en tweepersoonsmaten in. Zoals gezegd is de afmeting van een twijfelaar vaak 120cm of 140 cm breed. De lengte van het matras heeft niets te maken met de term twijfelaar.


Populaire Modellen

 1. Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 204,-
 1. Omkeerbaar matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  vanaf Special Price 229,-
 1. Gazella Breeze I Pocketvering Matras 1+1 gratis
  Gazella Breeze I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 629,-

Voor wie is een matras twijfelaar geschikt? 

Een twijfelaar matras is geschikt voor mensen met een kleinere slaapkamer die geen ruimte hebben voor een tweepersoonsbed maar toch graag samen slapen. Of misschien heb je gewoon geen behoefte aan een groter bed? Of kruip je juist graag tegen elkaar aan? Dan is een twijfelaar ook uitermate geschikt.

Bedenk wel dat je met een twijfelaar vaak sneller in het midden ligt en de kwaliteit van je matras hierbij van belang is. Een goede ondersteuning voor één of beide personen is hierbij noodzakelijk. Bij een matras van minder goede kwaliteit zal sneller kuilvorming ontstaan omdat je bij een twijfelaar vaker naar het midden van het matras kruipt.

Het advies om je matras vaak te keren en draaien is ook bij een twijfelaar van toepassing. Zorg er voor dat je minimaal 4 keer per jaar het matras eventjes keert. Een twijfelaar draaien gaat nog altijd net iets gemakkelijker dan een groot tweepersoonsmatras keren.


Verschil tussen schuim- en binnenveringskernen

Elk matrastype heeft zijn eigen kenmerken en specificaties. We kunnen in de basis onderscheid maken in twee soorten matrassen, namelijk volkern matrassen en geveerde matrassen.

Matrassen met schuimkern, ook wel schuimmatras of volkern matras genoemd, bevatten geen veren maar zijn volledig gevuld met schuimmateriaal zoals koudschuim of polyether. Matrassen met binnenveringskernen noemen we ook wel binnenveringsmatrassen of geveerde matrassen. Deze soort bevat veren die los van elkaar geplaatst zijn of juist aan elkaar vast zitten. Voorbeelden van een binnenveringsmatras zijn matrassen met pocketveering of bonellvering.

Welk matras geschikt is voor jou, is afhankelijk van diverse factoren. Een schuimmatras is vaker geschikt voor mensen die het ’s nacht snel warm krijgen en van een steviger matras houden om zo lichaamsklachten te verlichten. Een binnenveringsmatras is vaak geschikt voor goede lichaamsondersteuning in combinatie met een uitstekend ligcomfort en stabiliteit.

Binnen onze ruime collectie matrassen bieden we keuze in verschillende soorten schuimmatrassen en binnenveringsmatrassen. Goede ondersteuning komt niet alleen van het juiste matras maar ook van een stevige lattenbodem, geschikt voor jouw bed. Swiss Sense biedt een ruim assortiment lattenbodems. Ook binnen de lattenbodemcollectie bepaal je bij Swiss Sense zelf aan welke specificaties en wensen deze moet voldoen. Zo vind je bij ons altijd een lattenbodem die zowel bij jouw matras, bed én slaapcomfort past.


Eenvoudig online matras kopen

Bij Swiss Sense bestel je een matras eenvoudig online. Of je nu opzoek bent naar een eenpersoons-, twijfelaar- of tweepersoonsmatras bij Swiss Sense vind je altijd het beste matras voor jou. Ons grote online assortiment in diverse soorten, maten en type matrassen zorgt er voor dat je altijd een matras vindt dat bij jou past. Ervaar zelf wat een goede nachtrust met je doet en bestel snel en eenvoudig je matras online.

 

Onze online matrassen advieswijzer helpt je de juiste keuze maken zodat je snel en gemakkelijk vind welk matras het beste bij jou past.