Bedbodems

Jouw matras heeft een goede bedbodem nodig. Alleen samen zorgen je matras met een geschikte bedbodem voor de juiste ondersteuning en comfort voor jouw optimale nachtrust.

Bedbodems zijn er in verschillende types en uitvoeringen. Bij ons vind je 2 type bedbodems die geschikt zijn voor ieder bed. Deze zijn verkrijgbaar in vlakke en handmatig of elektrisch verstelbare uitvoeringen.

 • Schotelbodems met (enkele) kunststof schotels bieden dynamische ondersteuning (vooral geschikt bij schuimmatrassen)
 • Lattenbodems met berken latten bieden een stabielere ondersteuning (geschikt voor ieder type matras)
Bedbodems

Een geschikte bedbodem zorgt samen met een matras voor de juiste ondersteuning en comfort. Bij ons vind je 2 type bedbodems die geschikt zijn voor ieder bed. Schotelbodems met (enkele) kunststof schotels bieden dynamische ondersteuning (vooral geschikt bij schuimmatrassen). Lattenbodems met berken latten bieden een stabielere ondersteuning (geschikt voor ieder type matras). Beide type bedbodems zijn verkrijgbaar in vlakke en handmatig of elektrisch verstelbare uitvoeringen.

Lattenbodem 80x200

4 producten

Filter sluit filters
Filters
Lengte
 1. 200
 2. 210
 3. 220
Breedte
 1. 70
 2. 80
 3. 90
 4. 100
Verstelbaar
Type
oplopend
Filter
 1. Lengte 200
 2. Breedte 80
 3. Type Lattenbodems
 1. Technoflex 500 Lattenbodem Vlak
  50% korting*
  Technoflex 500 Lattenbodem Vlak
  vanaf Special Price 128,-
  100%
 2. Technoflex 2000 Lattenbodem Handverstelbaar
  50% korting*
  Technoflex 2000 Lattenbodem Handverstelbaar
  vanaf Special Price 418,-
 3. Technoflex 3000 Lattenbodem Elektrisch
  50% korting*
  Technoflex 3000 Lattenbodem Elektrisch
  vanaf Special Price 878,-
  100%
 4. Technoflex 5000 Lattenbodem Elektrisch
  50% korting*
  Technoflex 5000 Lattenbodem Elektrisch
  vanaf Special Price 1.458,-

4

per pagina

Lattenbodem 80x200 voor optimaal slaapcomfort

Een lattenbodem zorgt in combinatie met een goed matras voor een comfortabele nachtrust. De bedbodem draagt je gewicht, ondersteunt je lichaam op de plekken waar het nodig is en veert mee. Een lattenbodem die is aangepast aan jouw slaapwensen is dus onmisbaar om het maximale uit je nachtrust te halen. Heb je een bed met de afmetingen 160x200? Dan passen daar twee lattenbodems van het formaat 80x200 op. Op die manier kiezen jij en je partner elk voor een lattenbodem die volledig is afgestemd op je lichaam en persoonlijke voorkeuren. Bij Swiss Sense vind je een ruim aanbod aan lattenbodems 80x200.

Verschillende soorten lattenbodems 80x200

In de collectie bij Swiss Sense vind je verschillende soorten bedbodems 80x200, elk met hun specifieke eigenschappen. Zo kan een lattenbodem 80x200 opgebouwd zijn uit 15, 28 of 42 latten. Het aantal latten bepaalt grotendeels de ondersteuning van je lichaam: hoe meer latten, hoe beter je gewicht verdeeld wordt. Verder kies je uit vlakke lattenbodems of bedbodems die handmatig of elektrisch verstelbaar zijn. Met een verstelbare lattenbodem stel je eenvoudig de gewenste zit- of slaapstand in door het hoofd- en voeteinde te verstellen.

Lattenbodems 80x200 bij Swiss Sense

Met een bedbodem uit de collectie bij Swiss Sense kan je rekenen op kwaliteit en optimaal ligcomfort. Alle lattenbodems 80x200 zijn vervaardigd uit hoogwaardig multilaags beukenhout, waardoor ze voldoende flexibel zijn en prima ondersteuning en comfort bieden. De latten lopen over de volledige breedte van de bodem, waardoor ondersteuning op elke plaats in het bed gegarandeerd is. Dankzij de stevige omranding van berkenhout en de koppeling met rubberen houders geniet je jarenlang van je lattenbodem. Bij de meeste lattenbodems 80x200 kan je bovendien zelf de gewenste hardheid kiezen met behulp van schuiven. Zo bepaal je makkelijk de hardheid die bij jouw lichaam past.

Het belang van een goede lattenbodem

Een optimaal slaapsysteem is opgebouwd uit een goed matras en een bedbodem die is aangepast aan jouw wensen. Het geheel moet zorgen voor een prima ondersteuning van je lichaam en een goede ventilatie. Slaap je het liefst in een zacht bed waar je heerlijk in wegzakt? Of hou je net van een hard en stevig bed dat veel ondersteuning biedt? Afhankelijk daarvan heb je ander type lattenbodem nodig. Heb je vaak last van lichamelijke klachten zoals lage rugpijn? Dan kan een elektrisch verstelbare lattenbodem wonderen doen voor je slaapcomfort, omdat die in de juiste positie de druk op je rugwervels vermindert. 

Maak het geheel compleet met een goed matras

Een lattenbodem 80x200 gevonden die voldoet aan jouw voorkeuren? Combineer die met een matras 80x200 die is aangepast aan jouw lichaam. Bij Swiss Sense vind je een ruim aanbod aan matrassen van topkwaliteit. Om de levensduur van je matras te verlengen, adviseren we om tussen je lattenbodem en matras steeds een matrasbeschermer te leggen. Die beschermt je matras tegen de scherpe randjes van een lattenbodem, voorkomt vochtophoping en schimmels en zorgt ervoor dat je matras niet gaat schuiven.

Hulp nodig bij de keuze van een lattenbodem 80x200 en matras? Onze slaapadviseurs staan klaar met deskundig advies, online en in onze winkels.