Wol dekbed

2

per pagina
Filter sluit filters
Filters
Type
 1. Dekbedden
Afmeting
Sale
 1. Ja
 2. 30% voordeel
Maatvoering
Set Descending Direction
Filter
 1. Type Dekbedden Remove This Item
 2. Vulling Wol Remove This Item
 1. Dixxius 4-seizoenen Texel Percaline Wollen Dekbed 30% voordeel
  Dixxius 4-seizoenen Texel Percaline Wollen Dekbed
  vanaf Special Price  154,- Regular Price  220,-
  100%
 2. Dixxius 4-seizoenen Texel Satin Wollen Dekbed 30% voordeel
  Dixxius 4-seizoenen Texel Satin Wollen Dekbed
  vanaf Special Price  224,- Regular Price  320,-

2

per pagina

Goed slapen dankzij een wol dekbed

Iedereen weet dat goed slapen heel belangrijk is. Je zit lekkerder in je vel als je een goede nachtrust hebt gehad en daarnaast zijn er nog meer voordelen. Mensen die goed slapen zijn bijvoorbeeld minder vaak ziek en hebben een vrolijkere en positievere levenshouding. Goed slapen heb je niet altijd zelf in de hand, maar er zijn wel een aantal factoren die een goede nachtrust bevorderen. Zo is een prettige slaapomgeving bijvoorbeeld cruciaal en kan ook een wol dekbed zorgen voor een betere nachtrust. Een dekbed dat gevuld is met dit materiaal is voor veel mensen het ideale dekbed, omdat het behaaglijk en warm aanvoelt, maar ook luchtig is.

De voordelen van slapen onder een wol dekbed

Behaaglijk, warm, luchtig; veel mensen hebben de voordelen van een wol dekbed al ervaren. Wol is natuurlijk materiaal dat 'ademt' en een temperatuur regulerende werking heeft. Hierdoor zal het niet klam of benauwend aanvoelen en heb je het nooit te warm of te koud als je onder een dekbed met een wollen inhoud slaapt. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat slapen onder wol zorgt voor een langere en diepere slaap. Omdat wol een natuurproduct is, zijn dekbedden van wol een milieuvriendelijke optie. Wol is zacht, maar toch ook stevig en dankzij het sterke materiaal kun je bovendien rekenen op een lange levensduur (zo'n 20 jaar!). Een dekbed met wollen inhoud is dus zeker de investering waard.

Slaapproblemen? Probeer eens om onder wol te slapen!

Wakker worden in het zweet is een probleem dat vaak voorkomt. Een wollen dekbed kan dit probleem verminderen, omdat wol vocht opneemt en weer afgeeft aan de lucht. Het materiaal kan 30 procent van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Mensen die veel transpireren tijdens het slapen, hebben dankzij een dekbed van wol minder kans om door koud zweet wakker te worden en staan 's morgens frisser op dan wanneer ze onder een synthetisch dekbed hebben geslapen. Het vermogen om vocht op te nemen is daarnaast ook prettig als je spierproblemen hebt. Sommige mensen met pijnlijke spieren hebben minder last van klachten dankzij het slapen onder een wollen dekbed. Ook als je geen problemen hebt met slapen is een dekbed van wol heel geschikt om je nachtrust nóg meer te verbeteren. De meeste mensen die een keer onder een wollen dekbed hebben geslapen, willen nooit meer anders.

Schoon materiaal

Een ander voordeel van wol is dat dit materiaal bacteriën weert en vuil afstoot. Het dekbed blijft daardoor schoner dan dekbedden van synthetisch materiaal. De vochtopnemende functie zorgt er bovendien voor dat schimmels minder kans hebben om zich in het dekbed te nestelen. Een wol dekbed kan niet in de wasmachine gewassen worden, maar het kan wel prima behandeld worden in de stomerij.

Het hele jaar door optimaal slaapcomfort

Scheerwol is materiaal waar het hele jaar door onder geslapen kan worden. In de zomer werkt wol vochtregulerend en verkoelend, terwijl het in de winter juist een isolerende werking heeft. De 4-seizoenen dekbedden bij Swiss Sense bestaan uit twee delen. Deze delen kunnen tijdens de koude dagen op elkaar en zorgen dan voor extra warmte. Als het wel wat koeler mag, zijn de dekbedden eenvoudig weer van elkaar te halen. De wol dekbedden bij Swiss Sense zijn als 1-persoons en als 2-persoons dekbedden verkrijgbaar. De dekbedden voor één persoon zijn te koop in de afmetingen 140 x 220 en 155 x 220. De wol dekbedden voor twee personen zijn verkrijgbaar in 240 x 220 en 260 x 220. Controleer dus goed of je de goede afmetingen hebt, voordat je een wollen dekbed aanschaft!