Kapok Kussen

2 producten

Filter sluit filters
Filters
Type
  1. Hoofdkussens
Sale
  1. Ja
  2. 30% voordeel
Neksteun
  1. Ja
  2. Nee
Merk
  1. Silvana
Functie
  1. Breeze
Set Descending Direction
Filter
  1. Type Hoofdkussens
  2. Materiaal Kapok

2

per pagina

Het belang van een goed hoofdkussen

De aanschaf van een goed hoofdkussen is belangrijk om rustig te slapen en 's morgens fris wakker te worden zonder nek- of spierklachten. Net als een matras is het juiste hoofdkussen een persoonlijke kwestie. Een wat harder matras vraagt om een steviger hoofdkussen en de lighouding verschilt per persoon. De een heeft het 's nachts warmer dan de ander en er spelen soms allergieën. Je hebt bij Swiss Sense keuze uit meerdere vullingen, natuurlijk of synthetisch. Misschien heb je nog niet over kapok als kussenvulling gehoord. Daarom krijg je hier extra informatie om beter te kunnen kiezen. Je kunt natuurlijk ook naar een van onze winkels komen voor extra advies en om te ervaren of een kapok kussen bij jou past.

Waarom kapok als vulling

Kapok is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. Het is een zachte, op watten lijkende stof, afkomstig van de kapokboom. Deze groeit in ruime mate in het wild, vooral in Indonesië. Er hoeven dus geen plantages voor te worden aangelegd. De vezels worden net als katoen meervoudig gekamd. Om de vezels zit van nature een wasachtig anti-allergisch en bacteriewerend laagje. Kapok is veel lichter dan katoen en steviger dan dons. Het is veerkrachtig en kan goed worden opgeschud. Met losse kapok vul je het kussen naar eigen wens bij. Verder is kapok van nature vochtregulerend, ademend en verkoelend, fijn tijdens warme zomernachten of als je het gauw warm hebt. Wassen gaat ten koste van de waslaag om de vezels en wordt afgeraden. Vaak luchten en opschudden zorgt dat het materiaal fris en hygiënisch blijft. De sloop met rits kun je natuurlijk wel regelmatig wassen en bij extra transpireren gebruik je nog een extra kussensloop ter bescherming.

Een kapok kussen bij Swiss Sense

Comfortabel slapen op het kussen dat bij je past is net zo belangrijk als een goed matras. Bij Swiss Sense leveren we hoge kwaliteit tegen eerlijke prijzen. Een kapok kussen is in de regel vriendelijk geprijsd en daarom is vervanging op langere termijn goed te doen. Een voorbeeld van een lekker stevig kapok kussen in onze collectie is de Silvana Sunda. Deze heeft een tijk van hoogwaardige, zeer soepel katoen dat is behandeld met Sanitized®. Hierdoor is het kussen extra bacterie- en schimmelwerend en gaat het huisstofmijt tegen. Door de rits kun je de sloop er eenvoudig afhalen om te wassen of voor bijvulling. De wigvorm van het kussen zorgt voor optimale hoofdondersteuning. Door de speciale schoudercontour krijg je extra aansluiting en steun bij het slapen op je rug of op je zij. Wanneer je dus een stevig, flexibel en verkoelend kussen zoekt met weinig onderhoud van natuurlijk en verantwoord materiaal, dan is een kapok hoofdkussen misschien wel iets voor jou.