Energetisch reinigen van jezelf en je slaapkamer: hoe en waarom?

13 januari 2021

Het nieuwe jaar is van start! Tijd voor een nieuw begin, terwijl we een bijzonder jaar achterlaten die voor veel mensen een enorme impact heeft gehad. Een jaar waarin we (noodgedwongen) tot stilstand werden gebracht.

 

Als je het ons vraagt is de start van 2021 dan ook een mooi moment om met een ‘schoon schip’ te beginnen. Dat doen wij het liefst met een energetische reiniging van onszelf en ons huis, zodat we met meer kracht aan de slag gaan met onze goede voornemens. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Leven in een ritme? The Spirit Junkies geven tips

Floortje en Imke, beter bekend als The Spirit Junkies, zetten zich in om het taboe naar de spirituele wereld te verkleinen. Op een toegankelijke manier geven zij handvaten voor een gebalanceerd leven. En dát is dan weer goed voor een fijne nachtrust en energieke dag.

Wat is energetisch reinigen?

Energetisch reinigen houdt in dat je jezelf en je woonomgeving vrij maakt van energie die jou niet meer dient. Je neemt afscheid van oude energie die als een rem kan werken, jou in de weg staat om je nieuwe intenties serieus neer te zetten. Zie het als een grote schoonmaak, letterlijk en figuurlijk! Zodat er ruimte komt voor iets nieuws, ruimte om je verlangens tot uiting te brengen. 

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Leven in een ritme? The Spirit Junkies geven tips

Hoe doe je dat, energetisch reinigen?

Stap 1: Loslaten van oude overtuigingen

Wanneer je jouw diepe verlangens tot uiting wil brengen zul je eerst ‘vertrouwde’ dingen mogen loslaten. Dit vraagt moed en vertrouwen. Loslaten is een proces waarin onbewuste angsten in het licht gezet mogen worden, zodat ze minder in de weg staan bij het zetten van stappen naar jouw droomdoelen. Welke overtuigingen over jezelf helpen je niet en werken misschien eerder als rem in jouw leven? Schrijf ze op een briefje en verbrand dit briefje symbolisch!

 

Stap 2: Ruim je huis op

Door je huis op te ruimen creëer je niet alleen meer ruimte in je huis, maar ook in je hoofd. Durf afscheid te nemen van je spullen die je eigenlijk in de weg staan maar die je moeilijk los kan laten. Zorg dat je slaapkamer een fijne rustige sfeer uitstraalt. Dit is immers de plek waar jij volledig tot rust mag komen. En onthoud: hoe minder spullen in je huis, hoe meer ruimte voor iets nieuws…

 

Stap 3: Reinig je huis energetisch met…

Zout

Zout staat bekend om zijn vermogen negatieve energie te absorberen. Strooi wat zout in een bakje en zet het in je woonkamer, slaapkamer of werkplek.

 

Palo Santo

Palo Santo is een houtsoort die vroeger door sjamanen werd gebruikt om met de rook van dit houtje een ruimte of mensen te reinigen. De geur is ook nog eens rustgevend! Om hier je huis mee te reinigen, steek je het stokje aan, laat het even branden en blaas je het uit. Loop met het stokje door huis en laat de magische rook zijn werk maar doen!

 

Salie smudge

Een bosje gedroogde salie kan jou ook helpen om je huis energetisch te reinigen. Steek – net als de Palo Santo – dit bosje aan en doof het vuur, zodat het bosje salie gaat smeulen. De rook die vrijkomt lost negatieve energie op!

 

Stap 4: Ruimte voor nieuwe dromen

Nu je zelf én je huis energetisch gereinigd is, is er ruimte voor nieuwe dromen en plannen. Steek een kaarsje aan en geniet van de ruimte die letterlijk en figuurlijk is ontstaan. Pak pen en papier en maak een ‘droomlijstje’: aan welke verlangens wil jij in 2021 meer de ruimte geven? Laat het ons weten in de reacties!

 

In liefde,

The Spirit Junkies

 

Wil je meer weten over hoe jij jouw jaar goed begint? Ontdek het hier.

Laat hier je reactie achter