Een matras kiezen? Dit zijn de trucs

20 augustus 2021

Een fijne dag wordt voor een groot deel bepaald door hoe kalm we zijn en welke rust we ervaren. Dat is ook de reden dat we ons vaak (onbewust) vasthouden aan een dagelijks ritme. Het geeft houvast, draagt bij aan ontspanning en levert daardoor nieuwe energie op.

 

Onze nachtrust kan daarom ook wel wat ritme gebruiken. Slapen in een fijne omgeving en een goed matras die jou op je lijf geschreven zijn, zijn daarbij essentieel. Maar hoe vind je dat matras? In deze blog lees je meer over waarop je moet letten bij het kopen van je matras. Of doe de matraswijzer en ontdek met een paar vragen jouw perfecte match:

Tekst gaat door onder de afbeelding

10 tips voor thuisblijvers – dingen die je wél kunt doen

Je eigen ervaringen 

Heb je een nieuw bed gekocht of is je matras verouderd? Dan is de kans groot dat je eigenlijk wel tevreden was en dat je een soortgelijk matras zoekt als die je al had. Heb je elders lekkerder geslapen of ligt je matras niet meer fijn? Dan is de kans groot dat je iets totaal anders zoekt. Door hierover na te denken, ontdek je al snel globaal wat je zoekt. 

 

Lichamelijke klachten 

Niets zo vervelend als ’s ochtends wakker worden met pijnklachten. Gelukkig kan een goed matras hierbij vaak verlichting bieden. Heb je bijvoorbeeld last van je nek, rug, schouders of gewrichten wanneer je wakker wordt? Dan vraagt jouw lichaam om extra ondersteuning en drukverlaging gedurende de nacht.  

 

Heeft jouw lichaam behoefte aan extra ondersteuning en drukverlaging? De kans is groot dat de matrassen uit de Rhythm collectie jouw perfecte match zijn. Deze bieden ondersteuning en drukverlaging op de plekken waar jóuw lichaam het nodig heeft. Daardoor word jij op een Rhythm matras iedere ochtend fit en volledig opgeladen wakker. 

 

Je slaaphouding 

Bij het kiezen van het juiste matras is het heel belangrijk welke slaaphouding je het liefst aanneemt. Zo hebben buikslapers bijvoorbeeld een wat harder matras nodig om hun nek de juiste ondersteuning te kunnen geven. Slaap je op je zij of rug? Dan mag deze wat zachter zijn. 

 

Je lengte en gewicht 

Ja, ook deze punten zijn van belang! Niet alleen omdat het voor lange mensen erg vervelend is om met hun voeten over de rand te bungelen, maar ook omdat het voor een groot deel bepaalt hoe hard je matras moet zijn. Zo hebben zwaardere mensen meer baat bij een harder matras en mag deze voor mensen met een lichter gewicht zachter zijn om alsnog te genieten van de juiste ondersteuning en drukverlaging. 

 

Hoe warm je het hebt ’s nachts  

Het materiaal van je matras kan veel invloed hebben op de temperatuur die jij ’s nachts ervaart. Heb je het snel warm? Ga dan voor een matras die voldoende ventileert en warmte afvoert. Koukleumen: voor jullie is het wellicht fijner om een matras te hebben dat meer warmte vasthoudt. 

 

Het budget 

Matrassen zijn er in allerlei soorten, maten én prijsklassen. Hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Bepaal dus van tevoren hoeveel je ongeveer wilt investeren. Maar bedenk daarbij wel: het vormt de basis voor iedere toekomstige nacht én dag. 

 

Nu je weet waarop je moet letten bij het kopen van een matras, kun je aan de slag met de zoektocht! Om deze extra gemakkelijk te maken hebben wij een matraswijzer voor je. Hierin ontdek je met een paar simpele vragen welk matras het beste bij je past.

Laat hier je reactie achter