Je slaapkamer opruimen, moet dat écht? Opruimcoach Kristel vertelt

22 maart 2022

De slaapkamer is de eerste plek die we vergeten op te ruimen. Zonde, als het aan opruimcoach Kristel ligt. Want chaos in de slaapkamer zorgt vaak ook voor chaos in je hoofd. Waarom laten we het opruimen daarvan dan toch liever links liggen – lees haar top 3 excuses - én hoezo zou je nu wél echt aan de slag willen met het opruimen van je slaapkamer? Je leest het in haar blog.

Oprgeruimde slaapkamer
Opruimcoach Kristel

Kristel Stalmans - opruimcoach

Kristel is opruimcoach en eigenaar bij Sekuur. Samen met haar man Jurgen en twee katten Zartje en Loesje woont ze in het Belgische Beauvechain. Als kind is Kristel nog nooit gevraagd om haar kamer op te ruimen. Het was ook niet nodig. Haar kamertje.. daar was ze zo graag. Elke week zou ze deze opnieuw inrichten, kasten netjes ordenen, zelfs poetsen was geen straf. Geen wonder dat ze opruimcoach is geworden!

 

De slaapkamer is de eerste plek die we vergeten op te ruimen

 

Als ik het naga, krijg ik als opruimcoach maar zelden de  vraag om de slaapkamer op te ruimen. En dat heb ik even onderzocht. Want een opgeruimde slaapkamer kan echt wonderen doen. Waarom laten we het opruimen ervan dan liever links liggen?


Top 3 excuses om je slaapkamer vooral níet op te ruimen

 

Hier alvast de top 3 excuses die ik wel eens tegenkom:

 

- Je komt er niet vaak,

- Ze dient maar om te slapen

- Je ogen zijn toe dus je ziet die rommel niet

 

Allemaal waar, maar je slaapkamer opruimen is super belangrijk! Je dag begint en eindigt er. Als er daar chaos is, is die er ook snel in je hoofd. Reden genoeg dus om ook hier op te ruimen en voor rust te zorgen.

 

Je hersenen weten van je verzameling eenzame sokken onder je bed

 

Als kleuter waren we er heilig van overtuigd dat we onzichtbaar waren wanneer we gretig een spelletje ‘kiekeboe’ met mama of papa speelden. Handjes voor de ogen, en niemand die ons nog zag.

 

Helaas pindakaas. Als volwassenen kunnen we onze hersenen niet veel meer wijsmaken. Ze weten dat je kleerkast een rommeltje is achter die gesloten deuren. Ze weten dat je een verzameling van eenzame sokken onder je bed verstopt en ze weten van die ongelezen boeken en horloge met platte batterij in je nachtkastje.

 

Ook al hebben we onze ogen het grootste deel van de tijd dicht, die rommel vraagt wel bewust én onbewust jouw aandacht. En dat kan ervoor zorgen dat je je voor het slapengaan of bij het wakker worden onrustig voelt.
Wie net als ik last heeft van een ochtendhumeur, heeft dus al een goede reden om aan de slag te gaan.

 

De voordelen van een opgeruimde slaapkamer

 

Een opgeruimde kamer geeft je minder prikkels, zodat het gemakkelijker is om je te ontspannen en in no time aan het snurken te gaan. Een opgeruimde slaapkamer zorgt dus (net zoals een opgeruimd huis) voor rust in je hoofd. Door al die rommel en taakjes niet te zien, zijn er minder stoorzenders waardoor je echt meer ontspannen zal zijn. Je slaapkamer is tenslotte toch de plek waar je tot rust hoort te komen.

 

Slaapkamer opruimen: aan de slag!

 

Na het lezen van deze blog wil je vast meteen aan de slag met het opruimen van je slaapkamer. Goed idee! Volgende week geeft Kristel een paar Lazy tips voor een opgeruimde slaapkamer. 

 

Heb jij tips voor een opgeruimde slaapkamer? Deel deze alvast met ons in de reacties!

Misschien vind je dit ook interessant:

 

Laat hier je reactie achter