5 stylingtips voor een Boho Chic slaapkamerinterieur

Swipe to the left
10 september 2019 Geen reacties

Niet alleen in fashion, maar ook in het interieur is deze trend razend populair! Slaapkamerstijl Boho Chic kenmerkt zich door een mix aan materialen en structuren. A touch of gold met genoeg ruimte voor jouw creativiteit en persoonlijke spullen. Met deze 5 stylingtips creëer je deze gezellige stijl gemakkelijk in jouw slaapkamer.

 

Foto: Boxspring Home 250

5 stylingtips voor een Boho Chic slaapkamer

Tip 1: Een mooi behang

Met een goed gekozen behang zet je eenvoudig de eerste stap naar een Boho Chic slaapkamer. Voor een bohemian feeling kies je voor een behang met natuurlijke textuur of print. Denk bijvoorbeeld aan een stofstructuur, verfijnd pleisterwerk of eventueel een subtiel bladpatroon. Wil je liever een meer chique uitstraling? Kies dan voor een behang met een subtiele gouden glinstering. Dit past perfect in jouw nieuwe Boho Chic slaapkamer!  

 

Tip 2: Eindeloos combineren

De stijl Boho Chic is een perfecte balans van tegenstellingen en een verscheidenheid aan texturen. Zoek deze tegenstellingen en texturen bijvoorbeeld in het materiaalgebruik. Hoewel een mat en ruwer materiaal perfect past in een bohemian interieur en een glanzend materiaal beter in een chic interieur, zit het succes van de Boho Chic slaapkamer hem juist in de combinatie van deze twee tegenpolen.

 

Tip 3: Accessories make everything better

Afhankelijk van het door jou gekozen behang en je persoonlijke voorkeur, meer bohemian of meer chic, ga je aan de slag met accessoires. Kies voor linnen of velvet gordijnen en een lamp van rotan of goud. Voor een warm en huiselijk gevoel kies je ten slotte voor een katoenen of velvet dekbedovertrek en vloerkleed van wol of verfijnd garen.

  1. Beddinghouse Basic Dekbedovertrek
    Beddinghouse Basic Dekbedovertrek
    vanaf Special Price  36,95

Tip 4: Kleurrijk geheel

De Boho Chic slaapkamer bevat veel neutrale kleurtinten. Wil je graag wat meer kleur? De natuur is jouw belangrijkste inspiratiebron! Denk aan een mooie zandkleur, andere aardse tinten of juist terra kleuren, zoals diep rood, oker en nude. Of voeg eens wat kleur toe met een set droogbloemen. Dit kunnen allerlei zelf geplukte bloemen zijn in een verzameling van vaasjes. Als je echt uit wil pakken maak je een hangend droogboeket.

Tip 5: Maak het persoonlijk

Iedereen heeft wel iets wat hem of haar dierbaar is. Iets met een verhaal. Een meubelstuk, eigen creatie of subtiel detail. Van toen je klein was of juist kort geleden. In ieder geval iets dat je doet terugdenken aan mooie momenten. Met deze verzameling maak je jouw slaapkamer persoonlijk. Het is dé finishing touch op je Boho Chic slaapkamer.

 

Deze trend komt ook terug in onze stand op de vt wonen&design beurs! Breng jij ons een bezoekje?