Schuim matras bij Swiss Sense

De zoektocht naar een geschikt matras is een flinke klus. Er zijn zoveel verschillende soorten matrassen waardoor het erg lastig kan zijn het juiste matras te kiezen. Het beste matras sluit perfect aan op jouw lichaam en wensen, zodat jij de ideale nachtrust krijgt die je verdient.


Schuimmatras of binnenveringsmatras

Matrassen van schuim behoren tot de meest populaire matrastypes, maar ook in de categorie ‘schuimmatras’ is er veel variatie. Een schuimmatras noemen we ook wel een volkern matras. In tegenstelling tot geveerde matrassen bevatten volkern matrassen geen veren maar zijn ze volledig gevuld met latex, koudschuim, traagschuim of polyether. Geveerde matrassen, ook wel binnenveringsmatrassen genoemd, bevatten veren die ofwel los van elkaar geplaatst zijn of aan elkaar vastzitten.

 

Een schuimmatras biedt veel comfort, een goede ondersteuning, ventileert goed en heeft een lange levensduur.


Populaire modellen

 1. Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  Gazella Online-Only II Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 204,-
 1. Omkeerbaar matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  Gazella Online-Only I Hybride Koudschuim Matras
  vanaf Special Price 229,-
 1. Gazella Comfort I Pocketvering Matras 1+1 gratis
  Gazella Comfort I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price 529,-

Diverse soorten schuimmatrassen

Een schuimmatras bestaat uit een netwerk van miljoenen cellen. De mate van hardheid, elasticiteit, ventilatie en densiteit wordt bepaald door het type schuim. Maar wat is nu precies het verschil en welk matras is geschikt voor jou?

 

Allereerst de diverse soorten schuimmatrassen op een rijtje:

Koudschuim

Koudschuim matrassen zijn gemaakt van een schuim met hoge HR-waarde (high resilience). Dat wil zeggen dat het sponsachtige materiaal, waar koudschuim matrassen van gemaakt worden, erg veerkrachtig is. HR-koudschuim is daarnaast reukloos, nog-allergeen en heeft het een hoge elasticiteit. De naam ‘koudschuim’ heeft niets te maken met hoe warm of koud het matras aanvoelt. Dit heeft te maken met het productieproces van het matras.

 

Koudschuim matrassen zijn vaak vrij zwaar waardoor het lastig kan zijn het matras te keren, terwijl het keren van het matras erg belangrijk is voor het onderhoud en levensduur van het matras. De HR-waarde van het koudschuim bepaalt het gewicht van het matras.

Traagschuim

Traagschuim wordt ook wel geheugenschuim of memory foam genoemd, vanwege de manier waarop het schuim zich aanpast aan de contouren van je lichaam. Het schuim reageert op lichaamswarmte waardoor het zich perfect kan aanpassen aan je slaaphouding en het drukpunten verlicht.

 

Een nadeel van traagschuim is dat het een erg warmtegevoelig materiaal is. Bij een koude slaapkamer zal het matras harder aanvoelen dan in een slaapkamer met warme temperatuur. Traagschuim ventileert niet zo goed waardoor het vaak warm kan aanvoelen. Wanneer je het snel warm hebt in bed, kun je dit als een nadeel ervaren.

Latex

Latex matrassen worden gemaakt van een combinatie van natuurlatex en synthetisch latex. Het is een erg soepel, rubberachtig materiaal en voelt comfortabel aan. Voor de koukleumen onder ons is een latex matras een goede keuze. Latex neemt sneller de warmte van je lichaam aan.

 

Ben je allergisch? Latex is antibacterieel en weert huisstofmijt en schimmel. Dit maakt matrassen van latex geschikt wanneer je last hebt van deze allergieën. Mensen die ’s nachts veel transpireren kunnen een latex matras als minder fijn ervaren.

 

Polyether

Polyether is een licht en buigzaam materiaal. Het synthetische schuimmateriaal heeft een goed ventilerend vermogen en is even veerkrachtig als een ander schuim- of binnenveringsmatras. Omdat het materiaal van zichzelf niet zo veerkrachtig is zijn er vele kleine cellen aangebracht om het materiaal soepeler te maken.

 

Een matras van polyether is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten of behoefte aan extra ondersteuning of ligcomfort.


Voor- en nadelen van diverse soorten foam matras

Matrassen van schuim hebben zowel voor- als nadelen. De juiste keuze voor een geschikt matras hangt erg af van de diverse specificaties maar ook van je wensen. Overweeg daarom om eerst eens proef te liggen op diverse matrassen in een van onze winkels.

Koudschuim matrassen | Swiss Sense

Koudschuim

Voordelen

+ Goede ventilatie

+ Optimale vochtafvoering

+ Lange levensduur

 

Nadelen

- Lastig te keren

Traagschuim matrassen | Swiss Sense

Traagschuim

Voordelen

+ Optimale drukverlaging

+ Soepel ligcomfort

 

Nadelen

- Warmtegevoelig materiaal

- Matige ventilatie

Latex matrassen | Swiss Sense

Latex

Voordelen

+ Zacht ligcomfort

+ Antibacterieel

+ Goede drukverlaging

 

Nadelen

- Matige ventilatie

- Matige vochtafvoering

Polyether matrassen | Swiss Sense

Polyether

Voordelen

+ Zeer betaalbaar

+ Makkelijk te keren

 

Nadelen

- Matige levensduur


Schuim matras eenvoudig online bestellen

Overtuigd van de voordelen van een schuimmatras? Wij bieden online ruime keuze in diverse soorten en maten matrassen. Een schuimmatras bestel je eenvoudig online. Ervaar binnenkort zelf hoe fijn goed slapen kan zijn met het juiste matras.

 

Ben je er nog niet helemaal uit? Wellicht kan onze matrassen advieswijzer je verder helpen of kom anders eens proefliggen in één van onze winkels.