Digitale wekkers

4 producten

oplopend
Filter
  1. Type Digitale wekkers

4

per pagina

Waarom een digitale wekker?

We hebben als mens vaak een wekker nodig om wakker te worden. Zo voorkomen we dat we ons verslapen voor het werk, school of een afspraak. Een digitale wekker is een wekker die je tot op de minuut of de seconde in kunt stellen. Het verschil met een analoge wekker is dat een analoge wekker beschikt over wijzers. Een digitale wekker beschikt over cijfers die ook in het donker gemakkelijk te lezen zijn. Zo kun je ’s nachts in één oogopslag zien hoe laat het is. Daarnaast heeft een wekker die digitaal is vaak veel meer functies dan een analoge wekker. Zo kun je bij de meest moderne modellen bijvoorbeeld ook de datum en de temperatuur aflezen.

Waarom een digitale wekker beter is dan een smartphone

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun smartphone als wekker. Wanneer je vlak voor het slapen gaan je wekker in stelt op je smartphone, dan word je blootgesteld aan wit licht. Het licht van je smartphone zorgt er voor dat je moeilijker in slaap valt. Dit komt doordat het licht je slaaphormoon verstoort. Een digitale wekker heeft dit felle niet en is daardoor ook beter om te gebruiken, zodat je sneller in slaap valt.

Wat voor digitale wekker past het beste bij jou?

Sommige mensen hebben moeite om op te staan. De belangrijkste functie van een digitale wekker is om je hierbij te helpen. Er is een enorm aanbod aan digitale wekkers, dus hoe weet je nu welke wekker het beste bij jou past? Breng hiervoor je wensen en behoeftes in kaart. Wil je bijvoorbeeld een wekker die naast de tijd ook de datum en de temperatuur weergeeft? Of heb je meer behoefte aan een wekker met draadloze oplader voor je telefoon, zodat je nog maar één stopcontact nodig hebt? Er zijn zelfs wekkers die de zonsopgang simuleren. Deze wekkers worden ook wel wake-up lights genoemd.