Zwaar dekbed

5 producten

Filter sluit filters
Filters
oplopend
Filter
 1. Type Dekbedden
 2. Eigenschap Zwaar
 1. Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  vanaf Special Price 75,-
  100%
 2. Dixxius Dekbed Down Feel 4 Seizoenen
  Dixxius Dekbed Down Feel 4 Seizoenen
  vanaf Special Price 205,-
 3. Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  Dixxius Premium Dons Winter Dekbed
  vanaf Special Price 530,-
  100%
 4. block Gratis verzending boven €35,-
  block Alleen de beste kwaliteit
  block Advies nodig? Bel gratis 085 0687 500
 5. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 4 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 4 Dekbed
  vanaf Special Price 149,-
  100%
 6. Dixxius Bronze Royal Custom Climate 3 Dekbed
  Dixxius Bronze Royal Custom Climate 3 Dekbed
  vanaf Special Price 135,-
  100%

5

per pagina

De voordelen van een zwaar dekbed

Een zwaar dekbed kent verschillende voordelen. Over het algemeen zorgt de druk van een verzwaard dekbed voor een kalmerend effect. Het dekbed geeft je een gevoel van veiligheid en ontspanning en helpt je om sneller en rustiger in slaap te vallen. Het kan je helpen wanneer je onrustig slaapt of moeilijk in slaap kan komen. Verder kan het je ook helpen wanneer je stress, angst- of slaapstoornissen ervaart of wanneer je autisme hebt.

De vulling van een zwaar dekbed

Over het algemeen wordt gedacht dat een dik en zwaar dekbed ook een warm dekbed is. Dit is niet altijd waar. Zo is een ganzendons dekbed namelijk lekker warm, maar is het minder zwaar dan een eendons dekbed. De warmte van het dekbed is dus afhankelijk van de vulling. Zo is een wollen dekbed bijvoorbeeld zwaarder dan een donzen dekbed. Ook een 4-seizoenen dekbed kan als een zwaar dekbed worden beschouwd. Dit type dekbed bestaat uit twee losse dekens. Wanneer je deze twee losse dekens aan elkaar bevestigd, dan voelt het ook redelijk zwaar op je lichaam aan.

De warmteklasse van een zwaar dekbed

Dekbedden zijn er in verschillende warmteklassen. De warmteklasse wordt bepaald aan de hand van de soort vulling (de warmte-isolatie) en de dikte (het vulgewicht). In totaal zijn er 4 soorten warmteklassen. Warmteklasse 1 dekbedden zijn vaak de dikste dekbedden met ook de hoogste warmte-isolatie. Een winterdekbed heeft daarom vaak warmteklasse 1. Warmteklasse 2 dekbedden zijn iets minder dik. De warmte-isolatie van deze dekbedden passen goed bij verschillende seizoenen. Warmteklasse 3 dekbedden zijn eigenlijk het gehele jaar door te gebruiken en warmteklasse 4 dekbedden zijn voornamelijk geschikt voor in de zomer. Hoe lager de warmteklasse, hoe dikker en zwaarder het dekbed. Een dekbed met warmteklasse 1 kan dus vaak gerekend worden tot een zwaar dekbed.

Zwaar dekbed kopen

Je kunt eenvoudig online of in de winkel een zwaar dekbed kopen. Kies het gewenste dekbed uit en voor je het weet ligt het al thuis op jouw bed! Wil je liever in het echt jouw nieuwe dekbed bekijken? Dan kun je ook een zwaar dekbed kopen in een van onze winkels. Onze slaapadviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van een persoonlijk advies.