Welk beddengoed heb je nodig?

Wat valt er allemaal onder beddengoed? En welk beddengoed heb je nodig? Op deze pagina vertellen we je welk beddengoed er allemaal bestaat en wat de functies zijn. Daarnaast lichten we de verschillende soorten uit. Ook beantwoorden we de meest gestelde vragen over beddengoed!

Beddengoed

Wat valt allemaal onder beddengoed?

Onder beddengoed worden alle textielproducten verstaan die worden gebruikt om een bed aan te kleden en het slaapcomfort te verbeteren. Beddengoed is essentieel voor een goede nachtrust, biedt extra bescherming en draagt ook bij aan de stijl van de slaapkamer.

Beddengoed

Wat is een molton en waar gebruik ik deze voor?

Een molton wordt gebruikt om het matras te beschermen en de levensduur ervan te verlengen. Het is vaak gemaakt van een absorberend en ademend materiaal, dat zacht aanvoelt en comfort biedt tijdens het slapen. Het gebruik van een molton is eenvoudig: je plaats het over het matras heen, onder het hoeslaken. De elastische rand zorgt voor een goede pasvorm en voorkomt dat een molton verschuift tijdens het slapen.

Het belangrijkste doel van een molton is om de matras te beschermen tegen vocht, vuil, allergenen en andere mogelijke schade. Het is een extra laag tussen het matras en het hoeslaken in, waardoor vocht wordt geabsorbeerd en wordt voorkomen dat dit in het matras trekt. Bovendien helpt een molton ook om de matras te beschermen tegen slijtage, waardoor de levensduur ervan wordt verlengd.

Naast een matrasmolton, bestaan er ook toppermoltons en kussenmoltons. Deze hebben hetzelfde doel en werken hetzelfde alleen plaats je deze dan om jouw topper of kussen heen.

 1. Dixxius Matras Molton Excellent
  Dixxius Matras Molton Excellent
  vanaf Special Price 29,95
 1. Dixxius Split-Topper Molton Premium 100% Katoen
  Dixxius Split-Topper Molton Premium 100% Katoen
  vanaf Special Price 64,95
  100%
 1. Dixxius Topper Molton Excellent
  Dixxius Topper Molton Excellent
  vanaf Special Price 34,95

Wat is een hoeslaken en waar gebruik ik deze voor?

Een hoeslaken is speciaal ontworpen om over een matras te doen en zo een glad en strak oppervlak te creëren om op te liggen. Een hoeslaken wordt over een matras geplaatst. Het is meestal gemaakt van zacht en rekbaar materiaal, waardoor het gemakkelijk over het matras kan worden gedaan. De randen zorgen ervoor dat het hoeslaken goed op zijn plaats blijft.

Het belangrijkste doel van een hoeslaken is om het matras te beschermen en bijdragen aan het slaapcomfort. Het zachte en ademende materiaal voelt prettig aan en zorgt voor een aangename slaapervaring. Bovendien beschermt het de matras tegen vuil, vlekken en slijtage, waardoor de levensduur van de matras wordt verlengd en de hygiëne wordt verbeterd.

 1. Dixxius Matras Hoeslaken Premier Jersey
  Dixxius Matras Hoeslaken Premier Jersey
  vanaf Special Price 19,95
 1. Dixxius Topper Hoeslaken Excellent Percale
  Dixxius Topper Hoeslaken Excellent Percale
  vanaf Special Price 29,95
 1. Dixxius Split-Topper Hoeslaken Online-Only Basic Jersey
  Dixxius Split-Topper Hoeslaken Online-Only Basic Jersey
  vanaf Special Price 19,99

Verschillende hoofdkussens en bijpassende kussenslopen

Hoofdkussens kent iedereen. Op deze pagina lees je alles over onze collectie hoofdkussens en kun je de kussens makkelijk met elkaar vergelijken. Of start de matraswijzer en ontdek in een paar eenvoudige stappen welk kussen het beste bij jou past. Maak jouw hoofdkussen compleet met een bijpassend kussensloop.

Verschillende dekbedden en bijpassende dekbedovertrekken

Ook vind je diverse dekbedden in onze collectie. Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten dekbedden die er bestaan. Of start de dekbedwijzer en ontdek in een paar eenvoudige stappen welk dekbed het beste bij jou past. Kies vervolgens een dekbedovertrek in een stijl die bij jou past om jouw dekbed te beschermen.

 1. Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen
  vanaf Special Price 75,-
  100%
 1. Populair
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Silver Royal 90% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 290,-
 1. Favoriet van Swiss Sense
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  Dixxius 4-Seizoenen Gold Royal 100% Dons Dekbed
  vanaf Special Price 465,-