Goedkope matrassen bij Swiss Sense

In de zoektocht naar het beste matras kom je diverse soorten, maten en uiteenlopende eigenschappen tegen. Daarnaast zit er ook verschil in de prijs-kwaliteit verhouding van de verschillende soorten matrassen. Bij Swiss Sense waarborgen we een goede prijs-kwaliteit verhouding maar het allerbelangrijkste is dat het matras geschikt is voor jouw lichaam en ligcomfort. 

 

Matrassen voor een kleiner budget zijn natuurlijk ook beschikbaar. Zo zijn Bonell matrassen en matrassen van Polyether over het algemeen relatief goedkoop in aanschaf. Let wel goed op dat een goedkoop matras niet altijd geschikt is en mogelijk niet de juiste ondersteuning biedt voor jouw lichaam.


Populaire modellen

 1. Gazella Web-Only II Pocketvering Matras 2 halen = 1 betalen
  Gazella Web-Only II Pocketvering Matras
  vanaf Special Price  279,-
 1. Gazella Web-Only I Hybride Koudschuim Matras 2 halen = 1 betalen
  Gazella Web-Only I Hybride Koudschuim Matras
  vanaf Special Price  346,-
 1. Gazella Breeze I Pocketvering Matras 2 halen = 1 betalen
  Gazella Breeze I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price  412,-

Voor- en nadelen van bonellvering

Voordelen

Bij een bonell-geveerd matras zijn de veren vaak aan elkaar verbonden en hebben de vorm van een zandloper. Afhankelijk van het type afdeklaag hebben matrassen met bonellvering een goed ventilerend vermogen.

 

Nadelen

Bonell matrassen hebben geen aparte comfortzones voor schouders en heupen en bieden hiermee vaak niet de juiste ondersteuning. Dit type matras is dan ook niet geschikt voor mensen met lichamelijke klachten of ongemakken. 


Voor- en nadelen van polyether

Voordelen

Polyether matrassen zijn betaalbaar en van goede kwaliteit omdat polyether een goedkoop materiaal is. Het synthetische schuimmateriaal is licht en buigzaam en heeft een goed ventilerend vermogen.

 

Nadelen

Een matras van polyether is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten of behoefte aan extra ondersteuning of ligcomfort. Omdat we bij Polyether matrassen de kwaliteit niet kunnen waarborgen, bieden we deze niet aan in ons assortiment.

 


Wat is de levensduur van goedkope matrassen

De levensduur van een matras verschilt per type matras en is erg afhankelijk van de mate van gebruik en onderhoud. Een goedkoper matras zoals polyether gaat zo’n 4 -6 jaar mee. Omdat het een synthetisch en licht materiaal betreft betekent dit ook dat het sneller slijt. Bonellvering matrassen zijn ook relatief goedkoop en gaan iets langer mee, namelijk 6 – 8 jaar.

 

Het kan wel voorkomen dat er sneller kuilvorming ontstaat omdat de materialen in deze matrassen van een mindere kwaliteit zijn. Keer je matrassen regelmatig, zodat er geen een duidelijke ligvorm in het matras ontslaat. Wij raden je aan het matras 4 keer per jaar te draaien en keren. Hiermee verleng je de levensduur van je matras.

 

Een goed matras is een investering in jezelf. Hoewel een lage prijs vaak verleidelijk is voor het aanschaffen van een matras, gaat een goedkoop matras niet altijd even lang mee. Een pocketvering matras gaat al snel 8 – 10 jaar mee en een koudschuim matras maar liefst 12 -15 jaar. De investering haal je er met deze levensduur al snel uit én je vergroot je slaapcomfort.


Beste prijs/kwaliteitsverhouding

Een goed matras is sterk afhankelijk van welk type slaper je bent. Buikslapers hebben sneller een hard matras nodig zodat er geen holle rug ontstaat tijdens het slapen. Zijslapers ervaren meer slaapcomfort en betere ondersteuning bij een wat zachter matras. 

 

Een matras met een lagere prijs is niet altijd de beste optie voor jou. Kijk voor het beste prijs kwaliteit matras altijd goed wat bij jouw slaapbehoeften- en wensen past. Bij Swiss Sense bieden we betaalbare soorten koudschuim- en pocketvering matrassen die vaak beter aansluiten bij jouw lichaam en slaapcomfort.

 1. Simplr One Matras €50,- voordeel
  Simplr One Matras
  vanaf Special Price  99,- Regular Price  149,-
 1. Simplr Two Matras €50,- voordeel
  Simplr Two Matras
  vanaf Special Price  129,- Regular Price  179,-
 1. Simplr Three Matras €50,- voordeel
  Simplr Three Matras
  vanaf Special Price  159,- Regular Price  209,-
  100%

Kom je er niet uit?

Ben je er nog niet helemaal uit welk matras voor jou geschikt is? Wij adviseren je graag in één van onze winkels. Onze slaapadviseurs helpen je graag in je zoektocht naar het beste matras. Of laat je adviseren door onze online matrassen advieswijzer.