Welk dekbed past bij jou?

Een goede nachtrust bestaat uit een aantal factoren. Niet alleen je boxspring of bed bepaalt het comfort, ook je dekbed speelt een belangrijke rol. Om elke nacht van een heerlijke nachtrust te genieten, moet je lichaam immers de juiste temperatuur hebben. Op zoek naar het dekbed dat jou op het lijf geschreven is? We helpen je graag op weg!

 

Welke factoren zijn belangrijk bij de keuze van een dekbed?

Om een dekbed te vinden dat perfect is voor jou, moet je rekening houden met de maat, de warmteklasse, de vulling en de tijk van het dekbed. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren kies je het ideale dekbed.

1. Maat

Welke maat voor jou het meest geschikt is, hangt af van de grootte van je bed en je lichaamslengte. Voor een eenpersoonsbed is een eenpersoonsdekbed van 140 cm breed meestal ideaal. Heb je liever een ruimvallend dekbed? Dan is een breedte van 160 cm een betere keuze. Ook voor tweepersoonsdekbedden bestaan er verschillende breedtematen: 200 cm, 240 cm en 260 cm breed.

 

Standaard is een dekbed 200 cm lang. Heb je een lichaamslengte van 185 cm of meer? Dan biedt een dekbed van 220 cm lang jou meer comfort. Als jij en je partner graag voldoende bewegingsruimte hebben of je persoonlijke voorkeuren komen niet volledig overeen, kan je kiezen voor twee losse dekbedden.

Het fijnste dekbed - Maat | Swiss Sense Het fijnste dekbed - Maat | Swiss Sense

2. Enkel of 4-seizoenen

Er bestaan heel wat soorten dekbedden met diverse warmteklassen. Een enkel dekbed is een dekbed dat uit één deel bestaat en een gemiddelde isolatie biedt. Een 4-seizoenendekbed bestaat uit twee delen die je aan elkaar kunt bevestigen in de winter, maar ook afzonderlijk kunt gebruiken in de warmere maanden. Met een 4-seizoenendekbed geniet je dus elk seizoen van een comfortabele nachtrust.

Vierseizoenen Dekbed | Swiss Sense

3. Vulling

De populairste vullingen voor dekbedden zijn synthetisch en dons. We zetten de voordelen van deze vullingen voor je op een rijtje.

Synthetische dekbedden

Een synthetisch dekbed heeft een vulling van holle vezels en microvezels.

 

+ Zachte prijs

+ Ideaal bij allergie (huisstofmijt)

+ Makkelijk wasbaar

Donzen dekbedden

Een donzen dekbed bestaat uit een mengsel van eenden- of ganzendons met kleine veertjes.

 

+ Uitstekende ventilatie

+ Neemt vocht op en geeft vocht af

+ Vormt zich naar je lichaam

+ Voelt zacht en comfortabel aan

Heb je last van een allergie? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een anti-allergisch dekbed. Een dekbed met synthetische vulling is altijd anti-allergisch en ideaal voor wie huisstofmijtallergie heeft. Ook bij de donzen dekbedden zijn er anti-allergische varianten.

4. Tijk

Bij de tijk (de hoes van het dekbed) is het belangrijk dat het materiaal dicht genoeg is om de vulling binnen te houden, maar daarnaast moet het materiaal voldoende ademend zijn. De doorstikking in de tijk bepaalt of de vulling goed op z’n plaats blijft. 

Ben je allergisch? Kies dan voor een dichtgeweven tijk.

Populaire dekbedden

  1. Dixxius Airfresh 4-Seizoenen Dekbed
    Dixxius Airfresh 4-Seizoenen Dekbed
    Special Price 220,-
  1. Dixxius Gold Royal 100% Dons Dekbed
    Dixxius Gold Royal 100% Dons Dekbed
    vanaf Special Price 290,-